12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise kolmekordistas aastaga töötajate arvu

Rahvusvaheliste rahaülekannetega tegelev Eesti päritolu idufirma TransferWise kolmekordistas aasta jooksul töötajaskonda. 80% ettevõtte palgal olevatest inimestest töötab ettevõtte Tallinna kontoris.

Möödunud nädalal alustas tööd TransferWise’i kolmesajas töötaja. Kristo Käärmanni ja Taavet Hinrikuse loodud startup-ettevõtte töötajaskond on aastaga kasvanud ligi kahesaja inimese võrra.

“Meie kasvutempot tõukab tagant TransferWise’i äri globaalne laienemine – meie teenusele lisandub pidevalt uusi turge ja valuutasuundi. Senine kasv paneb küll õhku ahmima, aga olen ka tuleviku suhtes optimistlik. Kasvuvajadusega edukal toimetulekul on kindlasti mänginud rolli TransferWise’i eriline firmakultuur ning meie maailmaparandajalik missioon finantssüsteemi õiglasemaks muutmisel,” ütles TransferWise’i arendusjuht Alvar Lumberg.

“Meie globaalses tiimis on inimesi ligi kolmekümnest erinevast rahvusest, paljud neist töötavad või on endale uue kodu leidnud just nimelt Eestis,” rääkis Lumberg. Tema sõnul töötab 80% ettevõtte töötajatest täna Tallinnas. Lisaks on TransferWise’il kontorid Londonis, New Yorkis ja Tampas, ning avamisel on kontor Berliinis.

TransferWise’i meeskonna kolmesajandaks liikmeks on Estonian Airi ja Swedbanki juhatuses töötanud Ameerika päritolu, kuid 20 aastat Eestis elanud Wade Stokes, kes alustas tööd ettevõtte makse- ja finantsüksuse juhina (Head of Operations). Stokes’i sõnul on tema roll juhtida kiiresti kasvavat meeskonda, mis tegeleb muuhulgas TransferWise’i maksete igapäevase haldamisega. “Eelistame uute meeskonnaliikmetena säravaid inimesi, kes soovitavalt tunneksid finantsvaldkonda, aga samas ei sea me eelnevale töökogemusele rangeid piire,” kommenteeris Stokes.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755