Autor: Merlin Mägi • 13. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plumbr kolis Ülemiste Citysse

Nelja aastaga 1,8 miljonit dollarit investeeringuid kogunud ja teiste seas NASAle, HBOle ja Dellile teenust pakkuv eestlaste start-up Plumbr kolis laienemise tõttu Ülemiste Citysse.

Plumbri tegevjuhi Priit Potteri sõnul on ettevõttel tänaseks kliente 30 riigis üle maailma. “Oleme laienenud 21 töötajaga meeskonnaks ja kasvame jõudsalt edasi,” selgitas Potter, miks ettevõte kolis oma peakontori moodsa ja suurema pinna peale Ülemiste Citys ning avas kuu aega tagasi müügikontori ka USAs, kus eestlaste arendusmeeskonnaga on liitunud parimad Javat tundvad professionaalid maailmast. “Eesmärk on luua suur ettevõte, millel on pikk visioon ning koostoimiv maailmatasemel meeskond,” lisas ta.

Potteri kinnitusel on Plumbr tarkvara IT-teenuste jõudluse monitoorimise valdkonnas unikaalne. “Plumbr on ainus lahendus maailmas, mis Java tööandmeid reaalajas tõlgendades tuvastab süsteemi jõudlusprobleemid ja nende põhjused,” ütles Potter. “Me usume, et IT-süsteemide töös hoidmise valdkond saab tulevikus olema 100% automatiseeritud ning kaob vajadus käsitsi probleemide lahendamiseks, sest tarkvara teeb selle töö inimese eest ära.”

Plumbr asutati endiste Nortali, toonase Webmedia töötajate poolt pärast seda, kui üks asutajatest lõi oma doktoritöö käigus ainulaadse tehnoloogia tarkvara jõudlusprobleemide tuvastamiseks.

Plumbr on täna maailmas ainuke tarkvaralahendus, mis oskab automaatselt tuvastada IT-süsteemide tõrgete põhjuseid. Kui IT-süsteem muutub kasutajate koormuse all aeglaseks või jookseb kokku, ütleb Plumbri tarkvara probleemi juurpõhjuse ja annab samm-sammulise juhise, kuidas viga ära parandada. Eriti vajalik on Plumbri teenus neile tehnoloogiavaldkonna ettevõtetele, kes ei saa endale lubada olukorda, kus kasutajad ei saa teostada ostu või teha pangaülekannet, sest veebikeskkond on aeglane või jookseb lausa kokku.

Plumbr valik langes Ülemiste City kasuks, sest Ülemiste City pakub head keskkonda kasvavatele ettevõtetele ja on juba kogunud kuulsust kui Baltimaade suurim IT linnak.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755