Autor: Merlin Mägi • 15. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Big Data on see, kui andmeid ei saa panna Exceli tabelisse

Big Data on see, kui andmeid ei saa panna Exceli tabelisse, ütles Carlo Ratti Associati asutaja Carlo Ratti 13. mail toimunud rahvusvahelisel konverentsil Nordic Digital Day.

Konverentsi külalisesineja, Massachusettsi tehnoloogiainstituudi Senseable City Labi direktor ja ettevõtte Carlo Ratti Associati asutaja Carlo Ratti keskendus sensorite ja portatiivse elektroonika kasvavale kasutamisele viimastel aastatel. Ühtlasi rääkis Ratti ka Big Datast ehk suurandmetest ning lihtsustas mõiste Big Data järgnevalt: „Big Data on see, kui andmeid ei saa panna Exceli tabelisse.“ 

Carsten Møller Jensen Taani Rahandusministeerium Digiteerimise agentuurist ja Anders Krabbe Møller Frederiksbergi Digitaliseerimise keskusest rääkisid Taani riigi projektist Digital Post, mille eesmärk on muuta digitaalseks Taani valitsuse poolt väljastatavad kirjad. 90 protsenti Taani elanikest saavad juba praegu valitsuselt digitaalseid kirju. Sellise tegevusega säästab Taani riik aastas ligi 130 miljonit eurot ning praeguseks hetkeks on ainuüksi markide pealt säästetud 40 miljonit eurot.

Nordic Digital Day raames tutvustati ka Eesti e-Residentsuse taotlemise portaali, kus igaüks võib taotleda e-Residentsust. e-Residentsuse programmi juhi Kaspar Korjuse sõnul on e-Residentsus loodud selleks, et kasvatada digitaalset majandust, meelitada ligi uusi investeeringuid ja luua uusi ärisidemeid.

Nordic Digital Day oli tänavu pühendatud Põhjamaade IKT innovatsioonile ja reformidele, mille üle tunnevad riigid erilist uhkust.

Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel toimuv ICT Week 2015 on piirkonna üks tähtsamaid info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teemanädalaid, mille keskmes on e-valitsemine ja e-residentsus, roheline IT, nutitööstus, finantstehnoloogia, riistvara areng ja muud teemad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755