Autor: Merlin Mägi • 15. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latitude59 selgitab välja parima startup-i

14.-15. mail Tallinnas toimuval kõrgetasemelisel startup konvrentsil Latitude59 võistlevad 10 maailma edukat tehnoloogia idufirmat 28 000 euro suuruse finantseeringu ja sponsorite pakutavate teenuste nimel.

Baltikumi esindajatena on Latitude’i võidufondi jahtimas Leedust alguse saanud, kuid ka Eestis juba tegutsev mobiilimaksete platvormi pakkuv ettevõte WoraPay, kelle abil saavad erinevad kaupmehed ühe süsteemi alusel edaspidi vastu võtta erinevate mobiilsete rahakottide makseid. Lisaks ka Leedu ettevõte CGTrader, kes on loonud 3D mudelite disainereid ja ostjaid ühendav turuplatsi.

Eestist  idufirmadena on võistlustules neli ettevõtet:  Deekit – virtuaalne reaalajas tahvel, millega inimesed saavad distantsilt koos töötada; PayPe, mis hoiab kliendikaardid, kinkekaardid, vautšerid ning piletid kõik mobiilsena ühes kohas ning Metrics Development, kes pakub teenust, millega äppide arendajad saavad analüüsida kasutajate poolt rakendustepoodi jäetud tagasisidet. Neljanda Eesti idufirmana pääses viimasel hetkel finaali Kliendikaardid.ee, mis loob uusi kliendihaldusvõimalusi ja koondab kliendikaardid ID-kaardile.

Eesti ja Baltikumi startupidega pistavad rinda USA HedgeChatteri sotsiaalmeedia vestluste analüüsil põhinev tööriist aktsiahindade prognoosimiseks, Venemaa Mainpeople Inc, kelle mobiiliplatvorm aitab koguda heategevuseks raha ning Soome Big Data Scoring, mis aitab laenuandjatel analüüsida andmeid ja teha kasumlikke otsuseid.

10 edukat tehnoloogia startupi valiti välja 92 ettevõtte seast üle maailma. Valik tehti Baltikumist ja Skandinaaviast, Pakistanist, Iisrealist, Venemaalt, Šveitsist, Prantsusmaalt, Makedooniast ja Suurbritanniast.

Põhilisteks hindamiskriteeriumiteks olid probleemi olemasolu ja sellele lahenduse pakkumine, ärimudel, idee kasvupotentsiaal, tehnoloogia uudsus, turuolukord ja positsiooni võtmine, konkurentsivõime ning meeskond.

WoraPay Eesti esindaja Rando Pärna sõnul on Eesti nii Euroopa kui ka maailma mastaabis hinnatud kui tugeva startup keskkonnaga riik.  “Latitude59-l on kohal ligikaudu 800 inimest, kellest vähemalt kolmandiku moodustavad professionaalsed rahvusvahelised investorid – usun, et kõik finalistid nõustuvad, et see on koht, kus tahetakse silma paista, sest siinsed startup sündmused võivad osutuda oluliseks hüppelauaks ettevõtete arengus,” selgitas Pärna.

Latitude59 võistluse žüriis hindavad ettevõtteid Creandum’i, Conor Ventures'i, EstBAN’i, Blackbox VC ja Imprimatur Capital’i esindajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755