Taxify asutaja jagaks töötajatele osalusi

Palk ei hoia ühtegi andekat inimest kinni, seda teeb ainult visioon ja osalus ettevõttes, rääkis Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villlig Pärnu juhtimiskonverentsil.

"Töötajad loobuvad kergesti suuremast palgast, et teha huvitavat tööd," rääkis Villlig. "Nad teevad seda, millesse usuvad. Neid huvitab idee. Kui sul on parimad inimesed, aga sa ei suuda neid kinni hoida, siis nad lähevad lihtsalt minema."

Villig toonitas, et parimad ei tulegi tööle, kui nad ei saa ettevõttes osalust. Enamik ettevõtteid ei saa sellest tema sõnul veel aru, Ida-Euroopasse pole see mentaliteet veel jõudnud.

Kuna nõudlus spetsialistide järele on suur, siis lojaalsust kui sellist enam pole, märkis Villig. "Insenerid vahetavad väga kergesti töökohta. Kui kõik on veebis, on lihtne teada saada, mis on teises ettevõttes paremini kui minu omas. Inimesed teavad väga hästi oma võimalusi."

Nende tõsiasjade mõistmine on Villligi sõnul noorte ettevõtjate suur eelis. Nad mõistavad, et palk ei hoia kedagi kinni. Nad teavad, et need, kellel on osalus, on oluliselt tootlikumad. Start-up'ide juhid annavad oma töötajatele palju vabadust ja loobuvad mikrojuhtimisest.

Kuna iga asjalik inimene saab Villigi sõnul oma ettevõtte loomisega hakkama, peab traditsioonilistel ettevõtetel olema hea vastus küsimusele, miks peaks andekas inimene sinna jääma. Villig soovitab nn dinosaurustel leida põhjuse, miks nende töötajad ei peaks oma ettevõtet looma. See saab olla ainult osaluse andmine.

Osale arutelus

  • Vilja Kiisler

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

ADM Interactive otsib PHP VANEMARENDAJAT

M-Partner HR OÜ

22. detsember 2017

Derivco is looking for a TECHNICAL WRITER

Derivco Estonia OÜ

15. detsember 2017

Arvamused

Teabevara