Autor: Merlin Mägi • 15. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WoraPay edulugu käib TransferWise`i jälgedes

Täna Latitude59 startup-de võistlusel osalev Baltikumi idufirma WoraPay valiti sarnaselt Transferwise’ile Suurbritannias FinTechCity top 50 finantstehnoloogia ettevõtete hulka ning tunnistati ka Leedu üheks kõige uuenduslikumaks tehnoloogiaettevõtteks 2014. aastal.

WoraPay valiti sarnaselt Transferwise’ile Suurbritannias FinTechCity top 50 finantstehnoloogia ettevõtete hulka, kelle tegevus ja tehnoloogia on nii uudne ja küps, et sellel on reaalselt oluline globaalne tähendus. 800st finantsteenuse ettevõttest, kes top 50 sekka jõudsid on 27 pärit Suurbritanniast, kuid varasemast enam jõudsid parimate sekka ka Leedu, Poola, Hollandi, Saksamaa ja Rootsi ettevõtted, mis tegutsevad juba üle maailma.

370 maailma finants- ja tehnoloogiaettevõtte seast valiti WoraPay 60 poolfinalisti hulka, kellel on võimalus juunis New Yorgis tutvustada enda teenust pankadele, riskiinvestoritele ja teistele idufirmadele ning tehnoloogiaettevõtetele, kes kujundavad tuleviku finantsmaailma.

„WoraPay suureks eeliseks võrreldes teiste mobiilimaksete süsteemidega on see, et kui ettevõtte kassasüsteem on WoraPay-ga liidestatud, saab vastu võtta paljude erinevate mobiilsete rahakottide makseid," selgitas WoraPay Eesti esindaja Rando Pärna. "See tähendab, et ettevõtja ei pea erinevate rakenduste kaudu maksete vastuvõtmiseks kogu aeg enda kassa- ja müügusüsteemi muutma, vaid tal on võimalik aktsepteerida mobiilimaksena erinevate rakenduste kaudu tehtavaid oste, kus mobiilne rahakott on seotud kas konkreetse pangakonto rakendusega, krediitkaartiga või mobiiliarvega.” 

Pärna sõnul on üle Euroopa WoraPay platvormiga liitunud üle 250 HoReCa, tanklate ja piletimüügi punkti. Eestis kasutavad WoraPay mobiilimakse platvormi 28 ettevõtet, nende seas Lukoili tanklad, Rucola restoran-pizzeria, Seed Forum Eesti SA toetuste kogumiseks.

WoraPay on mobiilimaksete platvorm, mis võimaldab ettevõtetel lihtsalt, turvaliselt ja kiiresti vastu võtta erinevate mobiilsete rahakottide makseid ühe süsteemi alusel. WoraPay mobiilimaksete platvorm loodi 2013. aastal Leedus ning see on vähem kui kahe aastaga levinud üle Euroopa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755