Autor: Merlin Mägi • 21. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digitaalse ühtse turu loomisel tuleb arvestada mõju tööhõive struktuurile

Euroopa Parlamendi täiskogul toimunud arutelul, kus tutvustati digitaalse ühtse turu strateegiat, rõhutas Marju Lauristin ümberõppe vajadust.

Digitaalse ühtse turu asepresidendi Andrus Ansipi avakõnele järgnenud parlamendisaadikute sõnavõttudes rõhutas Euroopa Sotsiaaldemokraatide ja Demokraatide fraktsiooni nimel kõnelenud professor Marju Lauristin, et küsimus ei seisne üksnes Euroopa digitaalse ühtse turu loomises, vaid digitaalse ühiskonna loomises Euroopas. 

Marju Lauristin tunnustas komisjoni tehtud töö eest ja avaldas fraktsiooni nimel tehtule toetust, kuid toonitas, et tegemist on alles pika teekonna algusega. "Ühelt poolt annab digitaalne ühtne turg tugeva tõuke uute, kõrgelt kvalifitseeritud töökohtade tekkeks, teisalt nõuavad loodavad uued teenused, aga ka traditsiooniliste elualade digitaliseerimine oskusi, mida tänasel tööjõuturul napib. Seetõttu tuleb suurt tähelepanu pöörata inimeste ümberõppele," ütles Marju Lauristin.

Marju Lauristini sõnul on oluline, et Euroopa Komisjon viiks läbi põhjaliku uuringu, selgitamaks välja digitaalse ühtse turu loomisega kaasnevad riskid ja mõjud, et vältida negatiivseid arenguid tööhõive struktuurile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755