26. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn pürib vaba interneti linnaks

Tallinn kavatseb läbi viia tasuta pakutava traadita andmeside (WiFi) leviala laiendamise uuringu, mille põhjal otsustada piirkonnad, kus Tallinna linnal on otstarbekas tagada oma vahenditega tasuta traadita internet.

Tallinna linnavalitsusele esitatud linnavolikogu otsuse eelnõuga tehakse ettepanek algatada programm „Tallinn – vaba interneti linn“, mille eesmärgiks on vaba interneti kättesaadavuse parandamine ning Tallinna linna elanike ja külaliste heaolu suurendamine. Ühtlasi soovitakse programmiga tõsta Tallinna atraktiivsust turismi sihtkohana ja suurendada seeläbi linna konkurentsivõimet.

Uuringu läbiviimiseks eraldatakse linna infotehnoloogia tsentraliseeritud kulude alaeelarvest 10 000 eurot. Korraldatavad uuringud peavad välja selgitama Tallinnas tasuta traadita interneti kättesaadavuse ja ühenduse kvaliteedi. Uuringute tulemustest lähtuvalt määratakse kindlaks piirkonnad ning ettevõtted, asutused ja organisatsioonid, kus Tallinna linnal on otstarbekas tagada oma vahenditega või koostöös teiste isikutega tasuta traadita interneti kättesaadavus. Samuti on plaanis esitada ettepanekud ettevõtete, asutuste ja organisatsioonide kaasamiseks programmi ning teha rahalised arvestused tegevuste elluviimiseks.

Eelnõu kohaselt tuleks linnavalitsusel esitada uuringute tulemused ja ettepanekud programmi elluviimiseks koos rahaliste arvestustega linnavolikogule 1. septembriks 2015 ja näha vajalikud rahalised vahendid ette Tallinna linna järgnevate aastate eelarvetes.

Tehnilise Järelevalve Ameti andmetel kasvab mobiilse interneti kasutajate arv pidevalt - 2015. aasta I kvartalis kasutas mobiilset internetti 72% kõikidest aktiivsetest SIM-kaardi kasutajatest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755