Valminud on tarkvaraarenduse tüüpleping

Riigi infotehnoloogiakeskuste ja infotehnoloogiaettevõtete koostööd kureeriv korraldav kogu tutvustas tänasel üldkogul hiljuti valminud tarkvaraarenduse tüüplepingut, mis tagab era- ja riigisektori IT-hangete parema toimimise.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatuse liikme ja korraldava kogu eestvedaja Agnes Roosi sõnul on tüüpleping oluline samm tagamaks era- ja riigisektori vahel paremat teineteise mõistmist ning sujuvamat koostööd. "ITL-i hinnangul toob soovitusliku tüüplepingu olemasolu ning võimalikult ulatuslik kasutuselevõtmine hangetesse efektiivsust ning suurendab äriettevõtete motivatsiooni riigihangetel osaleda,“ ütles ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide osakonna juhataja Aet Rahe sõnul on lepingute töörühma kujul tegemist suurepärase näitega avaliku- ja erasektori koostööst, mis võiks olla ka teistele eeskujuks.

„On oluline, et riigi ja erasektori dialoog on avatud ja konstruktiivne ning sellel oleks selge tulemus. Tarkvaraarenduse tüüplepingu väljatöötamise protsess on olnud kasulik mõlemale poolele, kuna protsessi käigus peetud läbirääkimised aitasid saavutada suuremat teineteisemõistmist. Loodame lähiajal lepingu laiapõhjalist kasutuselevõttu,“ sõnas Rahe.

Korraldava kogu eesmärk on edendada riigi- ja erasektori info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alast koostööd.

Link tüüplepingule.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

Teabevara