29. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank ostis tehnoloogiafirma Desk Rock

Aprillis tegevust alustanud Inbank omandas 100% osaluse tehnoloogiafirmas Desk Rock, mille asutaja Janno Siilbek saab panga aktsionäriks ja asub IT juhi ametikohale.

Inbank sõlmis 27. mail lepingu tehnoloogiaettevõtte Desk Rock 100% osaluse ostuks. Pärast osaluse omandamist saab Desk Rock Inbanki 100% tütarettevõtteks. Siilbekist saab Inbanki aktsionär ja panga IT juht.

Janno Siilbeki sõnul on Desk Rocki tuumikoskus finantstehnoloogja ja asutamisest saadik pea pool ettevõtte äritegevusest olnud seotud Inbankiga. “Desk Rocki tiim töötas välja Inbanki internetipanga lahenduse, samuti on meie tiim tugevalt seotud panga eelkäija, finantsettevõtte Cofi tehnoloogia arendamisega. Tehing annab meile paremad võimalused fokuseerida oma tegevust finantstehnoloogiale ja saada osa meie loodud tehnoloogia rakendumisest,“ kirjeldas ta.

Desk Rock on üles ehitanud Cofi järelmaksu infosüsteemi, samuti lõi Siilbeki tiim sidusettevõtte ETK Finants säästukaardi ja krediitkaardi infosüsteemid. Teine pool Desk Rocki tegevusest on seotud mitmete jaekaubandusettevõtete ja start-upide IT-arendusega. Nii töötati välja Tallinna Kaubamaja Partnerkaardi lojaalsusinfosüsteem ja Partner kinkekaardi infosüsteem, tehti koostööd startup-analüütikat pakkuva ettevõttega Funderbeam ja Soome nutisensorite tootjaga Smartifier.

Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo lisas, et Inbank on uue aja pangana rohkem tehnoloogiaettevõte kui finantasutus. “Tipptasemel finantstehnoloogia arendus eeldab väga lähedast koostööd äri ja IT vahel. Uus koostöömudel võimaldab meil veelgi kiiremini reageerida turu vajadustele ja tuua klientideni uusi ja innovatiivseid tooteid, “ selgitas Andresoo ostutehingu põhjust.

Janno Siilbek asutas Desk Rocki 2011. aastal. Enne seda töötas ta nimekates IT-firmades nagu Icefire ja Skype. Sarnaselt Inbanki asutajate Priit Põldoja ja Jan Andresooga on tema erialane kogemus seotud Hansapangaga, kus ta aastatel 2001-2007 töötas erinevatel infotehnoloogiavaldkonnaga seotud ametikohtadel.

Inbank on välja kasvanud 2011. aastal loodud finantstehnoloogia startup-ettevõttest Cofi, mis tõi turule innovaatilise järelmaksu lahenduse. Tänaseks on Inbankil üle 250 partnerkaupmehe. Inbanki ja tema sidusettevõtete teenuseid kasutab Eestis üle 100 000 kliendi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755