29. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA peadirektor: küberturvalisus on osa riigikaitsest

RIA peadirektori Taimar Peterkopi hinnangul on arukas käsitleda küberturvalisust osana laiapõhjalisest riigikaitsest.

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektori sõnul eskaleeruvad tänapäevased konfliktid nii paljudel tasanditel, et nendeks valmisolekut tuleks vaadelda kui vajadust kaitsta ühiskonda kui tervikut.

"Me näeme konflikte, kus pole üheselt määratletav, kes ründab, millega ründab, millal rünnak algas või lõppes ja keda täpselt rünnatakse. Selge on ainult see, et riigid ja ühiskonnad on surve all," lausus Peterkop.

Tema sõnul on selliste rünnakute äratundmiseks ja neile vastamiseks vaja tugevat koostööd inimeste, riikide ja organisatsioonide vahel, kasvatada tehnilist suutlikkust, olla teadlik infosüsteemide sõltuvustest ning olla valmis viivitamatult reageerima.

"Potentsiaalsed ründajad on targad ja nende käsutuses on meetodid ja ressursid, mida saame tasakaalustada ainult teadlikkuse ja aruka koostööga. Vajame partnereid ja sõpru, see on meie kõige suurem heidutus," ütles RIA peadirektor.

Peterkop kõneles täna Varssavis toimuval Euroopa välispoliitika tuleviku arutelul "Ohtlik naabruskond", analüüsides hübriidsõdu Euroopa kaitseplaneerimise tuleviku vaatepunktist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755