Autor: Rainer Saad • 10. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV testib mobiilset rahakotti

LHV Pank testib mobiilse rahakoti rakendust, mis kasutab bitcoini tehnoloogiat ning muudab maksed kiireks ja turvaliseks ja seda vaatamata digitaalraha hinna kõikumistele.

„Rakenduse nimi on Cuber ja see töötab operatsioonisüsteemidel nagu iOs ja Android,“ vahendas Bloomberg LHV Panga jaepanganduse juhi Andres Kitteri sõnu.

Liigutatavad summad on fikseeritud üks ühele kursi alusel euroga ning Cuberi maksed liiguvad ilma keskse vahendajata, kasutades sarnaselt bitcoinile blockchain-tehnoloogiat. LHV on Cuberit testinud üheksa kuud. Tegu on bitcoiniga samal tehnoloogial töötava krüptorahaga, kuid Cuberis liiguvad maksed kasutajate vahel eurodes. Seega on krüptoraha tagatud päris valuutaga.

Viimase 12 kuuga on bitcoini hind langenud rohkem kui poole võrra ning see tehnoloogia on meelitanud ligi erinevaid operaatorfirmasid ja pankasid. LHV Pangast saab esimene pank, kes pakub sellist mobiilset rahakotti.

„Me uurisime mobiilimakse võimalusi ning kaalusime bitcoini või mingeid muid kombinatsioone,“ ütles Kitter.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755