Autor: Sirje Rank • 12. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google sai Prantsusmaalt ultimaatumi

Maailma suurim otsingumootor Google riskib Prantsusmaal trahvi saada, kui ei laienda inimeste õigust olla otsimootoris unustatud kõigile oma veebilehtedele – ehk siis ka neile, mis asuvad väljaspool Euroopa Liitu.

Vastava ettekirjutuse tegi Prantsusmaa andmekaitseamet CNIL, vahendas agentuur Bloomberg.

Korraldus tuleb rohkem kui aasta pärast seda, kui Euroopa Liidu kõrgeim kohus otsustas, et inimestel on õigus taotleda enda kohta käiva info juurde viivate linkide kustutamist, kui informatsioon on vananenud või ebaoluline.

Google lõi seepeale spetsialistide rühma, kes nõustaks firmat kohtuotsuse täitmisel. Spetsialistide arvamus oli, et otsust pole vaja rakendada väljaspool ELi domeene. Samal seisukohal on firma praegugi, ütles Google’i pressiesindaja Brüsselis.

Kui Google ametlikku ettekirjutust 15 päeva jooksul ei täida, on CNILil õigus nimetada raportöör, kes koostab ettepaneku firma vastu sanktsioonide rakendamiseks, ütles CNILi president Isabelle Falque-Pierrotin.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755