Autor: Merlin Mägi • 17. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft jagab tasuta pilveteenuseid

Microsoft alustas koostööd rahvusvahelise idufirmade kiirendiga Startup Wise Guys, et pakkuda alustavatele ettevõtetele 120 000 USA dollari väärtuses aastas tausta Azure’i pilveteenuseid.

Microsofti Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonna idufirmade suuna juhi Elise Sassi sõnul pakub Azure’i platvorm idufirmadele ärianalüüsi tööriistu, tagab andmete turvalisuse ja võimaldab tarbida pilveteenuseid just niipalju, kui seda on vaja, idu kiire kasvu toetamiseks.

„Täiendav võimalus kasutada Microsoft Azure’i pilveteenuseid aitab Startup Wise Guys kiirendis alustavatel ettevõtetel innovatsioonile ja kasvule minevaid kulusid alla tuua. Meil on väga hea meel olla üks neist valitud kiirenditest, kellega Microsoft üle maailma koostööd teeb, et idufirmasid toetada,“ ütles Maris Prii, Wise Guys Investment OÜ juhatuse liige.

120 000 USA dollari eest aastas tasuta Azure’i pilveteenuste pakkumine alustavatele tehnoloogiaettevõtetele läbi ärikiirendite kehtib alates 1. juulist 2015. Pakkumine on osa programmist BizSpark Plus, mille toel saavad alustavad ettevõtted läbi ärikiirendite Microsoftilt tasuta tarkvara, arendajate tööriistu ja tehnilist tuge.

Wise Guys Investment OÜ (WGI) asutati 2012. aastal võimaldamaks Eesti erainvestoritel investeeringute tegemist kõrge kasvupotentsiaaliga alustavatesse ettevõtetesse. Kriteeriumitele vastavate investeerimisobjektide leidmiseks pandi alus rahvusvahelisele kiirendiprogrammile Startup Wise Guys, mis pakub tehnoloogiavaldkonna iduettevõtetele 3-kuulist intensiivset väljaõpet koos rahvusvaheliste mentoritega, aidates kaasa toote ja ärimudeli defineerimisele, selle valmistamisele ning idee mahamüümisele nii klientidele kui võimalikele investoritele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755