Autor: Kadri Põlendik • 22. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise ja Pipedrive Euroopa parimad

16. juuni hilisõhtul Londonis toimunud Euroopa parimate tehnoloogiaidufirmade auhindade The Europas jagamisel said preemia eestlaste Pipedrive ning TransferWise'i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.

TransferWise'i loonud Hinrikus ja Käärmann valiti Euroopa parimateks idufirma asutajateks. Peale selle kandideeris TransferWise ka parima finantstehnoloogia idufirma ja aasta kiireima kasvuga idufirma tiitlitele.

Teine Eesti päritolu ettevõte Pipedrive tunnistati Euroopa parimaks B2B idufirmaks.

Ära märgiti veel kolmaski Eesti idufirma Wire, kes oli samuti kiireima kasvuga idufirmade kategoorias üks nominente.

Peale ettevõtete oli kandidaatide seas ka investor ja üks Skype'i asutajaid Jaan Tallinn, kes oli aasta parima ingelinvestori nominent ettevõtetega DeepMind ja Improbable.io.

The Europas on idufirmade maailmas sarnase tähtusega nagu Oscarite jagamine filmimaailmas. Auhindu jagatakse igal aastal ning võitjad selguvad žürii ja valdkonna esindajate hääletuse tulemusena. Üle-eelmisel konkursil tunnistati TransferWise parimaks idufirmaks vähem kui kolm aastat tegutsenud ettevõtete seas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755