Uus lahendus võiks interneti läbilaskevõimet kahekordistada

Interneti paratamatuna näiv aeglustumine võib lükkuda edasi, kuna ERR Novaatori sõnul on rühm füüsikuid leidnud võimaluse, kuidas valguskaablite abil teabe saatmise kiirust kahekordistada.

Alates 2000. aastast on valguskaablites liikuva teabe hulk kasvanud igal aastal keskmiselt 60 protsendi võrra, mistõttu pole raske näha tulevikku, kus uute valguskaablite rajamine ei suuda enam kasvava nõudlusega sammu pidada, hakates tekitama informatsiooni liikumises viiviseid.

Ajakirjas Science ilmunud töös ei nähta aga lahendust sellele probleemile ideaalse valgusallika ehitamises, vaid Lõuna-California ülikooli teadlaste appi võetud sageduskammina tuntud seadeldises, mis võimaldab ühe laseri valgust muundada mitme erineva lainepikkusega valguseks.

Erinevatel kanalitel samast laserist pärineva valguse kasutamine muudab vahemaa tekitatud moonutuste eemaldamise autorite hinnangul realistlikuks ja töörühma hinnangul võimaldaks lahendus saata vastavalt vajadusele valgust vahepeal elektrisignaalideks muundamata kaks korda kaugemale või kasvatada valguskaabli läbilaskevõimet kaks korda.

Loe täispikka artiklit siit

 

 

Osale arutelus

  • Almondi Esco

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

Teabevara