Skype ja HITSA viivad Eesti tudengid maailma tippülikoolidesse

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) ja Skype Eesti kuulutasid juba kümnendat aastat välja andekad loodus- ja täppisteaduste tudengid, kes saavad 6400 euro suuruse stipendiumi magistriõpinguteks maailma parimates ülikoolides.

HITSA IT Akadeemia programmijuhi Marily Hendriksoni sõnul on toetuse eesmärk edendada teadmussiiret reaal- ja humanitaarvaldkondade vahel ning suurendada välismaise magistriõppe kättesaadavust Eesti magistrantidele. „Toetame ennekõike just nende noorte haridusteed, kel ilma stipendiumita jääksid õpingud planeeritud välisülikoolis katki, kuid kelle tulevikueesmärgid on tugevalt seotud nii valitud eriala kui Eesti ühiskonnaga,“ selgitas Hendrikson.

Kui varasemalt sai välisõpingute toetust aastas üks magistrant, siis tänavu anti esmakordselt välja korraga kolm stipendiumi kogumahuga 19 200 eurot. „Kuna konkurss ühele välisõpingute magistristipendiumile on läinud aasta-aastalt tihedamaks, siis otsustati nende arvu suurendada,“ lisas Hendrikson.

2015. aasta stipendiaadid on:

Kristiina Verro, Lundi Ülikool Rootsis

Roland Matt, Zürichi Ülikool Šveitsis

Sander Suursalu, Delfti Ülikool Hollandis

Stipendiumi annavad välja Skype Eesti ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus IT Akadeemia programmi raames. Lisaks magistrantide välisstipendiumitele toetakse IT Akadeemia raames alates 2012. aasta teisest poolest aastas 15-e infotehnoloogia valdkonna magistritudengi õpinguid Eesti kõrgkoolides.

Osale arutelus

  • Almondi Esco

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara