15. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ja Nokia Networks vallutavad tarkvaramaailma

Tele2 ja Nokia insenerid arendasid välja tehnoloogia, mis võimaldab Tele2-l tekitada täisvõimsusel ühest võrguseadmest ja samal sagedusel korraga nii 3G kui 4G võrgu.

“See on maailmas üks esimesi omalaadseid lahendusi ning näitab teed teistele operaatoritele nii Euroopas kui mujal,” ütles Nokia Networks asepresident Tommi Uitto, kelle sõnul lisatakse Tele2 Eesti jaoks arendatud tarkvara Nokia Networksi rahvusvahelisse tarkvarapaketti üle maailma.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul näitab võrgustatistika, et 3G kasutus väheneb ning 4G kasutus kasvab kiiresti. “Me oleme esimesed Euroopa Liidus, kes hakkavad traditsioonilisel 3G sagedusel edastama paralleelselt ka 4G internetti. 3G ja 4G ühendamine samal sagedusel võimaldab võtta võrgust maksimumi,” ütles Virkebau.

Vaata ürituse pildigaleriid SIIT

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755