17. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ kõige popim IT-eriala on informaatika

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) infotehnoloogia teaduskonnas soovivad noored tänavu kõige rohkem õppida informaatikat, kuhu laekus üle 450 sisseastumisavalduse.

IT-erialade bakalaureuseõppesse laekus ühtekokku 1079 sisseastumisavaldust, nendest informaatika õppekavale 451 avaldust, äriinfotehnoloogia õppekavale 260 avaldust, arvutisüsteemide õppekavale 216 avaldust ning elektroonika ja telekommunikatsiooni erialale 81 avaldust.

Magistriõppe seitsmele õppekavale laekus Eestist 260 sisseastumisavaldust, neist kõige rohkem äriinfotehnoloogia (125 avaldust) ja informaatika (105 avaldust) õppekavadele. IT teaduskonna magistriõpe on muutumas aga üha rahvusvahelisemaks. Seitsmest õppekavast juba neli töötavad ainult inglise keeles, võttes ühele õppekavale nii Eesti kui ka välismaa päritolu tudengeid. Nendele õppekavadele laekus tänavu väljastpoolt Eestit 450 avaldust.

TTÜ infotehnoloogia teaduskonna dekaani professor Gert Jervani sõnul on noorte huvi IT-erialade vastu pidevalt kasvanud, viimase aastaga suurenes IT teaduskonna bakalaureuseõppe sisseastumisavalduste hulk ligemale 20%. „TTÜ eristub IT-hariduse vallas selle poolest, et õpetame infotehnoloogiat väga laias spektris, mis hõlmab lisaks tavapärasele tarkvara-põhisele vaatele ka elektroonikat, telekommunikatsiooni, küberkaitset, e-riigi lahendusi, e-meditsiini ja mitmeid teisi teemasid“ rääkis professor Jervan. „Teiseks oluliseks trendiks on IKT-kompetentsi ühtesulandumine ärivajaduste mõistmise ja ärijuhtimise oskusega, mille heaks näiteks on mõlemat poolt ühendava äriinfotehnoloogia eriala jätkuv menu. Kolmandaks teetähiseks on inglisekeelsete IT-õppekavade populaarsuse suurenemine nii välistudengite kui ka Eesti noorte seas. TTÜ on jätkuvalt Eesti kõige populaarsem ülikool välismaalt pärit tudengikandidaatide hulgas.“

Tallinna Tehnikaülikoolile (TTÜ) esitati tänavu 11 047 sisseastumisavaldust, mis on ligi 11% enam kui eelmisel aastal. Kokku võtab TTÜ tänavu vastu ligikaudu 4000 uut üliõpilast ühtekokku 104-le erialale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755