Autor: Pille Ivask • 22. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millega põhjendas Tim Cook Apple'i müügi langust?

Kuigi Apple’i tulemused on üldjoontes head, valmistas siiski pettumuse iPhone’ide tagasihoidlik müüginumber.

Apple’i juht Tim Cook seletas osaliselt, miks õunatelefone nii vähe müüdi. Ta lausus, et neid lihtsalt toodeti vähem ning kui Apple oleks tahtnud teha rekordtulemuse, oleks see nii ka läinud.

Cook lausus, et üldjoontes näeb ta iPhone’i tulevikku helgena. Üha enam inimesi vahetab oma Androidi telefoni Apple’i oma vastu. Cook tõi näiteks, et üksnes 27 protsenti inimestest, kes ostsid endale iPhone 6, olid varem Apple’i telefoni omanikud, vahendab Business Insider.

Apple’i käive oli kolmandas kvartalis 49,6 miljardit dollarit, mis on 33 protsenti enam kui möödunud aastal samal ajal. Analüütikud olid oodanud 49,4 miljardi dollari suurust käivet.

Kolmandas kvartalis müüdi 47,5 miljonit iPhone’i, mis ei vastanud analüütikute ootustele. Viimased prognoosisid 48,8 miljoni suurust müüginumbrit, vargsi räägiti isegi 50 miljonist.

iPadide müüginumber langes kokku analüütikute ennustatuga. Kolmandas kvartalis müüs Apple 10,9 miljonit iPadi, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga 18 protsenti vähem.

Kuigi tulemused vastasid analüütikute käibe- ja kasumiootustele, jäid iPhone’i müüginumbrid oodatust väiksemaks. Apple’i aktsia reageeris tulemusele 7protsendilise langusega.

Apple’il on vaba raha 203 miljardit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755