Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 28. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äritarkvarapakkuja Excellent Business Solutionsi käive kasvas, kasum langes  

Äritarkvarapakkuja Excellent Business Solutions müügitulu oli 2015. aasta esimesel kuuel kuul 1,1 miljonit eurot, mis on 14% suurem kui aasta varem.

Ettevõtte müügitulu ulatus 2014. aastal tervikuna üle 2,5 miljoni euro ja on kasvanud kahel järjestikusel aastal üle 60% aastas, teatas ettevõte. Excellent Business Solutionsi äriarendusjuhi Tõnu Schilfi sõnul tagas hea tulemuse uutel tehnoloogiatel põhinevate lahenduste, nagu pilveteenus, pakkumine. 

"Meid eristavad konkurentidest uuenduslikel tehnoloogiatel põhinevad äritarkvaralahendused, mis toimivad kõigil laialt levinud operatsioonisüsteemidel, sealhulgas Windows, Linux, Mac OS, iOS, Android jt, võimaldades seejuures mugavat ligipääsu nii äpist kui veebilehitsejast, sõltumata asukohast ja kasutatavast seadmest,“ selgitas Schilf.

 Ettevõtte kasum oli 77 990 eurot, olles eelmisel aastal samal ajal 135 990 eurot. Schilfi sõnul investeeris ettevõte viimasel 12 kuul tõsiselt inimkapitali ja teadmiste kvaliteeti ning kasumi vähenemine esimesel poolaastal oli ootuspärane. “Võrreldes möödunud aastaga kasvas meeskond kolmandiku võrra, samuti oleme korralikult panustanud aega ja energiat sisemistesse koolitusprogrammidesse,” lisas Schilf. Äritarkvaraturu jaoks oli aasta esimene pool viimase 15 aasta suurimate ja kiirkorras sisse viidud maksumuudatustega seoses väga tempokas, mil Eesti ettevõtetel oli vaja kiiresti kohandada majapidamine uute regulatsioonidega. Nii oli vaja näiteks KMD kui TSD deklaratsioonide esitamiseks Maksu- ja Tolliameti veebikeskkonda tarkvara uuendada korduvalt: “Arusaadavalt oli see ettevõtja jaoks kehv ja ebamugav olukord, kui ta juba õigeaegselt Excellenti abiga tarkvara uuendas ning pidi seda siis MTA arenduste tõttu hiljem uuesti tegema.“. Schilf lisas, et kuna maksudebatt ja sellest tulenevad kiirmuudatused on saamas viimasel ajal pigem normiks, mitte eriolukorraks, on pilveteenusele üleminek päevakajaline ja majanduslikult ka otstarbekas, kindlustades selliste muutuste paindlikkuse ja lisatööta kiire ning valutu kasutuselevõtu. Excellent Business Solutions pakub rahvusvahelist äritarkvara. Excellenti tooted ja teenused sobivad nii küpsele suurettevõttele kui ka alustavale tegijale, nii suurkorporatsiooni tütarfirmale kui kohalikule väikeettevõtjale. Ettevõtte teatel on neil Eestis klientideks tuhandeid ettevõtteid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755