Autor: Raido Neemre • 3. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook ühendab maailma internetiga

Facebooki plaan ühendada maapiirkonnad internetiga hõlmab balloonide kasutamist, mis tõstaksid droonid 27 400 m kõrguele. Droonid lendaksid üles kolmeks kuuks ja edastaks infot kasutades lasereid, vahendab Bloomberg.

Sotsiaalmeedia ettevõte, mis on eesmärgiks võtnud ühendada üha rohkem inimesi internetiga, jagas eelmisel nädalal oma projekti tehnilisi väljakutseid.

Mehitamata lennumasinal on Boeing 737 tiivaulatus ning see kaalub umbes kolmandiku Toyota Priusest.

Droonid on täies ulatuses kaetud päikesepaneelidega, mistõttu ei pea nad kaasas kandma kütust.

Intsiatiiv on osa ettevõte juhi Mark Zuckerberg’i plaanist suurendada interneti kättesaadavust, eriti neile 2,5 miljardile inimesele maailmas, kellel ei ole ligipääsu mobiilse andmeside võrkudele.

“Meie missioon ettevõttes on ühendada kõik maailmas” sõnas Facebooki inseneriosakonna asepresident Jay Parikh.

Ligi pool maailma internetiühendusega populatsioonist kasutab juba Facebooki ning ühendades rohkem inimesi internetti, kiireneb ka ettevõtte kasv.

Zuckerberg on öelnud, et Facebooki suurpojekt saab esimestel aastatel olema kahjumlik.

Ettevõte plaanib kulutada ülejäänud aasta lennukite testimiseks ja ehitamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755