Autor: Merlin Mägi • 5. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saada oma e-osaluse lugu!

Kuni 31. augustini on kõigil huvilistel võimalik edastada oma kogemuslugu seoses Euroopa Parlamendi või Eesti enda e-keskkondade kasutamisega, mille seast valitakse välja e-osaluse lugu, mis saadetakse Eestit esindama Brüsselisse.

Detsembris toimub Brüsselis konverents, kus kõik E-uropa projekti riikide esindajad saavad edastada oma e-osaluse loo, mis aitaks olemasolevaid e-lahendusi tutvustada,“ selgitas e-osaluse konkursi projektijuht Kairi Sammel. Sammel lisas, et lisaks Euroopa Liidu ülestele tööriistadele on võistlusele oodatud lood ka vaid Eesti lahendustest. Näiteks KOVIT veebikeskkonna nutirakendus „Anna teada“, mille abil on lihtne teavitada kohalikku omavalitsust mõnest olulisest heakorraprobleemist – juhtida tähelepanu lahtisele kaevukaanele, pimedale tänavanurgale või prügihunnikule.

„Euroopa on jõudsalt liikumas internetipõhiste keskkondade loomise suunas, mis võimaldavad kodanikel, ükskõik millisest Euroopa riigist, olla kaasatud ja pöörduda vajadusel Euroopa Liidu institutsioonide või parlamendi saadikute poole. Paljud inimesed, ka Eestis, on sellistest keskkondadest teadlikud ja nendega ka ise kokku puutunud, kuid on ka neid, kes sellistest võimalustest veel teadlikud ei ole,“ kommenteeris Sammel.

Konkursile „Minu e-osaluse lugu“ saab edastada oma loo tagasisideankeedi näol (täitmiseks kulub ~10 min), videoloona (pikkus kuni 3 min.) või kirjatükina (essee vormis - 500 sõna) kuni 31. augustini oma emakeeles või inglise keeles konkursi kodulehel e-osalus.com.  Võidulugu peab sisaldama seost e-osalusega ning nende võimaluste kasutamisega, mõne olulise probleemi lahendamiseks või oma eesmärgi saavutamiseks, ükskõik millises elu valdkonnas, kas Eesti või Euroopa Liidu tasemel.  Lisapunkte saab lugude eest, mis hõlmavad endas Euroopa e-osaluse tööriistu, millega saab tutvuda siin.

Võistlusel osalemise ankeedi ja lisainfo koos tingimustega leiab siit.

Eestit esindama saava loo autor saab võimaluse võtta osa detsembris Brüsselis toimuval konverentsil „E-Participation from a Citizens’ Perspective“, kus ta saab soovikorral oma lugu teistele tutvustada. Samuti on võitjal võimalik konverentsi käigus kohtuda mitmete oluliste poliitikakujundajatega. Korraldajate poolt organiseeritakse reis koos majutuse ja sisuka programmiga. Konverentsi võõrustavad ja aitavad korraldada Euroopa Parlamendi liikmed Marju Lauristin ja György Schöpflin.

Konkurss viiakse läbi E-uropa projekti raames, mille eesmärgiks on tõsta Euroopa Liidu kodanike teadlikkust E-osaluse tööriistadest ning kinnistada teadmist, et poliitikas kaasa rääkimine on vaid hiirekliki kaugusel!

Projekti kohta leiab rohkem teavet siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755