5. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise nimetati maailma tehnoloogiapioneeride hulka

Maailma Majandusfoorum avalikustas täna 2015. aasta maailma tehnoloogiapioneerid, kelle hulka kuulub ka rahvusvaheliste rahaülekannetega tegelev Eesti ettevõte TransferWise.

Tehnoloogiapioneeride nimekirjas on kokku 49 eesrindlikku ja innovatiivset ettevõtet üle maailma. Valituks osutumine tähendab ettevõttele ligipääsu maailma ühele mõjukaimale äri- ja poliitilisele võrgustikule, samuti kutset Maailma Majandusfoorumi sügisesele kohtumisele Hiinas ning iga-aastasele tippkohtumisele Davosis.

“Rõõmustame TransferWise’i valituks saamise üle,” ütles Maailma Majandusfoorumi tehnoloogiapioneeride valdkonna juht Fulvia Montresor. “TransferWise kuulub ettevõtete hulka, kes on väga teadlik ülemaailmsetest kriitilistest probleemidest ja kes on otsustanud nende lahendamiseks oma panuse anda.”

“Maailma Majandusfoorumi tehnoloogiapioneeride hulka kuuluda on meile suur au. Lõime TransferWise’i seetõttu, et nägime, kuidas õiglasem ja läbipaistvam rahaülekannete teenus võiks olla kasulik miljonitele üle maailma. Täna vahendab TransferWise rohkem kui 700 miljonit euro eest rahaülekandeid kuus. Seeläbi säästame oma klientide jaoks rohkem kui 31 miljonit eurot,” ütles Taavet Hinrikus, üks TransferWise’i asutajatest.

“5, 10 või isegi 20 protsenti rahaülekannete kogusummast kulub tihti pankade ja valuutavahetajate teenustasudele. Sellel on märkimisväärne mõju nii inimeste eludele eraldivõetuna kui ka globaalse majanduse arengule tervikuna. Meie pikaajaline nägemus on, et raha liiguks vabalt ning inimesed oleksid õiglase finantssüsteemi keskmes,” lisas Hinrikus.

Nagu varasematel aastatel, olid ka sel aastal tehnoloogiapioneeride hulgas ülekaalus USA ettevõtted, kes moodustasid rohkem kui kaks kolmandikku kõigist ettevõtetest. Neile järgnesid Suurbritannia (4 ettevõtet, sh TransferWise), Iisrael ja Holland (2) ning Kanada, Saksamaa, Iirimaa, Itaalia, Rootsi ja Taiwan (Hiina).

Tehnoloogiapioneerid valis sadade kandidaatide hulgast välja ekspertkomisjon, mis koosnes 68 akadeemikust, ettevõtjast, riskikapitalistist ning tippjuhist. Liikmete hulka kuulusid näiteks Arianna Huffington (Huffington Posti looja) ja Henry Blodget (Business Insideri peatoimetaja). Komisjoni võttis otsust tehes arvesse kriteeriume nagu innovatsioon, potentsiaalne mõju, töötava prototüübi olemasolu, ettevõtte elujõulisus ning juhtimine.

Kõigi ettevõtete nimekirja saab näha siit.

Varasemate tehnoloogiapioneeride hulka kuuluvad Google (2001), Wikimedia (2007), Mozilla (2007), Kickstarter (2011) and Dropbox (2011). Rohkem infot varasemate võitjate kohta leiab siit.

TransferWise’i lõid Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann 2011. aastal, et muuta rahvusvahelisi rahaülekandeid odavamaks ja läbipaistvamaks. Ettevõttel on täna enam kui 350 töötajat ja 360 valuutavahetussuunda.

Vaata ja inglisekeelset videointervjuud Taavet Hinrikusega:

 

Autor: Merlin Mägi, ITuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755