Autor: Merlin Mägi • 7. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas kaitsta nutiseadet suvekuumuse eest?

Käesolevast soojalainest ajendatuna on paslik meelde tuletada, et kuumal suvepäeval ei tohiks nutiseadmeid hoida pikka aega päikese käes ega jahutada ka merevees.

Nutitelefoni jaoks parim temperatuurivahemik 10 - 35 kraadi, kirjutas Samsung Eesti tooteekspert Henry Tiitus. „Kasutades telefoni kuumal suvepäeval otse päikese käes, võib see üle kuumeneda ja muutuda tavapärasest aeglasemaks. Olukorra ennetamiseks tasuks telefoni laadida rakendus Cpu temperature, mis annab ülevaate aku ja süsteemi temperatuurist ning teavitab kasutajat ülekuumenemise ohu korral,“ rääkis Tiitus.

Soovitused nutiseadme kasutamiseks kuumal suvepäeval:

Hoia telefoni varjulises kohas! „Päikese kätte jäetud telefon võib muutuda nii kuumaks, et seda taas kätte võttes võib saada lausa kõrvetada,“ sõnas Tiitus.

Nutiseadme ülekuumenemise korral eemalda telefoni kaitsev korpus! Korpus, mis kaitseb nutitelefoni võimalike kahjustuste, on soovitav kuuma ilma puhul eemaldada, sest siis saab seade rohkem õhku ja ülekuumenemise oht väheneb.    

Lülita telefon ja rakendused säästurežiimile! Telefoni temperatuur tõuseb kuumal suvepäeval tavapärasest kõrgemaks ning rakenduste kasutamine võib seda veelgi kergitada. „Soovitan välja lülitada eest kõik telefoni ja akut koormavad rakendused, mida ei ole parasjagu vaja kasutada. Las telefon ka puhkab! Võimaluse korral lülitage sisse energiasäästurežiim, mis katkestab ebavajalikud protsessid ning säästab akut,“ selgitas Tiitus.

Ära jäta telefoni autosse! Kinnises autos tekkiv kasvuhooneefekt võib ajada telefoni nii kuumaks, et seade saab pöördumatuid kahjustusi. „Päikese mõjul muutub auto mõne hetkega väga kuumaks, mistõttu tõuseb kiirelt ka telefoni temperatuur. Selle tagajärjel võivad telefoni sees olevad koostisosad saada kahjustada,“ selgitas Tiitus.

Enne jahutavat suplust kontrolli püksitaskuid! Kuuma ilmaga võib tekkida soov end veekogus jahutada, kuid enne vette sukeldumist tasuks üle kontrollida oma püksitaskud, sest telefoni jahutamiseks pole soovitatav vett kasutada.

Jahuta varjus! Kui telefon siiski üle kuumeneb, tuleb seade välja lülitada ja viia varjulisse kohta jahenema. „Telefoni võib taas sisse lülitada alles siis, kui ta on saavutanud oma tavatemperatuuri,“ lisas Tiitus.

Kindlusta telefon! „Suvel võib ikka juhtuda, et telefonidega juhtub tavapärasest rohkem õnnetusi. Nutitelefoni paranduskulud võivad sellisel juhul olla suured või vajab telefon üldse väljavahetamist,“ selgitas Tiitus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755