7. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu energeetikaministrist sai Eesti e-resident

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal andis energiajulgeoleku ja gaasitaristu teemalisel visiidil Klaipedasse üle Leedu energeetikaminister Rokas Masiulisele e-residentsuse.

"Rokas Masiulise saamine e-residendiks on järjekordne tunnustus projektile ning tutvustus Eestist kui innovaatilisest ning ainulaadse digitaalse ühiskonnaga riigist maailmas. E-residentide ringi laiendamine on suurepärane võimalus riigi poolt luua Eesti ettevõtjatele turg ja tuua kliendid kohale, et tulu teenida ja majandusruum tervikuna areneks," sõnas Michal.

E-residentsuse projekt on edukalt käivitunud, planeeritud eesmärk 2000 e-residenti sai täis juba poole aastaga ja huvi Eesti vastu on maailmas kasvav. Juulis tutvustati valitsusele "10 miljoni e-eestlase" uut tegevuskava, mis plaanib järgmise kolme aastaga e-residentide arvu oluliselt kasvatada. Hinnanguliselt tooks näiteks 30 000 residenti Eesti ettevõtlusele otsest tulu suurusjärgus 60 miljonit eurot, seda läbi nii teenuste pakkumise ja töökohtade.

E-residentsus on virtuaalne residentsus – riigi alalise elaniku staatusele lähedane staatus, mille võivad omandada isikud, kes riigis ei resideeri. Sellega kaasneb riiklikult väljastatud turvaline digitaalne identiteet, mis annab välismaalastele võimaluse kasutada e-teenuseid, mis tavapäraselt on olnud avatud vaid kohalikele elanikele, näiteks võimalus anda digitaalseid allkirju, mis annab võimaluse kasutada Eestis pakutavaid teenuseid või näiteks tuua ettevõtte majandustegevuse Eestisse.

Tuntud isikutest on e-residentideks saanud veel Jaapani peaminister Shinzo Abe, Swedbanki tegevjuht Michael Wolf ning Economisti ajakirjanik Edward Lucas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755