10. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvel kasvab mobiilse interneti tarbimine enim Lõuna-Eestis

Mindshare’i mobiilse interneti teemalisest küsitlusest selgus, et suvel kasvab mobiilset interneti tarbimine piirkondade lõikes kõige enam Lõuna-Eesti vastajate seas, kellest 20% tunnistas, et nende tarbimine muutub oluliselt suuremaks.

Veidi suuremaks muutub suvel mobiilse interneti tarbimine 20% vastajate jaoks, oluliselt suuremat tarbimist tunnistas 12% vastajatest. Samas 54% vastas, et suvel mobiilse interneti tarbimine nende jaoks oluliselt ei muutu, veidi või oluliselt väiksemat tarbimist tunnistas 14% vastanuist.

Vanusegruppide lõikes kasvab tarbimine oluliselt suuremaks 50-59-aastaste seas (+19%). Veidi suuremaks muutub mobiilse interneti tarbimine suvel eriti 18-29-aastaste (+34%) ning Tallinna piirkonna (+29%) vastanute hulgas.

Mindshare’i küsitluses uuriti ka seda, millisteks tegevusteks kasutavad inimesed suveperioodil oma nutiseadmeid. Kõige rohkem kasutatakse nutiseadmeid suvel uudiste ja e-kirjade lugemiseks – seda tunnistas 73% kõigist vastanuist. 54% vastajatest külastab sotsiaalmeediakeskkondi ning 47% otsib nutiseadme vahendusel hooajaspetsiifilist teavet nagu rannainfo, ilmateade, harrastused jne. 42% vastanutest otsib infot sündmuste kohta (teatrietendused, kontserdid jne) ning 33% reisimise kohta. 39% vastanutest märkis, et kuulab nutiseadme vahendusel muusikat.

Samas on kõige agaramad uudiste ja e-kirjade lugejad vanusegrupi 30-39 esindajad, kellest teeb seda 86% vastanuist, nutiseadme vahendusel on kõige aktiivsemad muusika kuulajad aga 18-29-aastased, kelle seast teeb seda 76%.

Nooremad sihtrühmad kasutavad oma nutiseadet rohkem ka erinevateks vajadusteks. Mainimist leidsid nii sportimisrakenduse Endomondo, GPSi, raadio, pangateenuste kui Skype’i kasutamine. Samuti kasutatakse nutiseadet suvel töö tegemiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755