Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 17. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Uudam: kogemusi kiiresti ei omanda

Eduka idufirma loomiseks on rohkem lootust neil, kel on juba kogemusi ja teadmisi, leidsid Paides toimunud arvamusfestivalil start-upide teemalisel arutelul osalenud.

Arutelul "Mis kasu on start-upidest?" pöördus jutt kiiresti sellele, kellel üldse on võimalusi selles valdkonnas läbi lüüa. Kõik arutelus osalenud rõhutasid kogemuste olulisust.

Ambient Sound Investmenti üks juhte Margus Uudam rääkis, et kiirendisse minnes eeldavad idufirmade loojad tihti, et saavad kiiremini kätte nii teadmised kui kogemused. „Kui teadmisi on veel võimalik kiirendatud korras omandada, näiteks õpid 22 tundi järjest ja magad kaks tundi, siis kuidas kogemusi kiiremini omandada?" küsis Uudam. Ta meenutas, kuidas kord tahtis tema juurde tööle tulla 21aastane noormees, kes oli pool aastat töötanud presidendi kantseleis ja arvas seetõttu, et ta on väga kogenud ja kallis vend.

Tartu teaduspargi tegevjuht Toomas Noorem nentis, et kui inimene tuleb koolist ja on juhtimist õppinud, siis ei tähenda see, et ta veel inimesi oskab juhtida. „Ja mõne kuu jooksul võib ka selguda, et tema kellatundmise ja töötegemise võime on olematu,“ lausus ta, märkides, et sellisel kombel petetakse nii klienti kui investorit. Uudam lisas, et tihti ollakse siis pahased investori peale, et miks ta raha juurde ei anna.

Idufirma Teleport asutaja Sten Tamkivi märkis, et tema soovitab minna ärikooli õppima alles siis, kui inimene on veidi ka elu näinud

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755