18. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo alustas koostööd Huaweiga

Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõtte Fortumo teatas täna, et alustas koostööd maailma juhtiva IKT-lahenduste ettevõttega Huawei. Hiina ettevõte hakkab kasutama Fortumo mobiilimakselahendusi oma digitaalsete teenuste maksustamiseks arenevatel turgudel.

“Meil on väga hea meel, et Huawei valis meid oma partneriks. Mobiilimaksed on üks kõige mugavamaid mooduseid, millega seadmetootjad ja rakenduste poed saavad oma sisuteenuste ja rakenduste eest raha koguda. Mobiilimaksed on eriti olulised arenevatel turgudel, kus krediitkaardiomanikke on väga vähe,” rääkis Fortumo ärijuht Gerri Kodres. Lisaks Huaweile teeb Fortumo koostööd ka mitmete teiste nutitelefonide tootjatega, näiteks Alcatel Onetouchi, Oppo, Mitashi ja Gioneega.

Uuringufirma GFK ennustuste kohaselt müüakse 2015. aastal enamik maailma nutitelefonidest suurtel arenevatel turgudel nagu India, Hiina, Nigeeria, Brasiilia ja Pakistan. Fortumo jaoks on need ühed kõige olulisemad turud, kümnest kõige kiiremini kasvava nutitelefonide arvuga riigist pakub ettevõte mobiilimakseteenuseid juba üheksas.

Fortumo makseplatvorm võimaldab enam kui 4 miljardil kasutajal 90 riigis tasuda kaupmeestele digitaalsete teenuste eest, kasutades selleks oma mobiiliarvet. Selle võimaldamiseks teeb Fortumo koostööd maailma juhtivate mobiilioperaatorite gruppidega nagu Telefónica, Telenor, Singtel, Turkcell ja Kyivstar ning suurimate mobiilioperaatoritega Indias ja Hiinas.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kes pakub tööd 70-le inimesele Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Mumbais, Singapuris ja Londonis. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755