Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 25. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõige silmapaistvam finantsturul tegutseja ei ole varsti pank

LHV äriarenduse juht Pirjo Vanem ütles ituudised.ee Äpp-konverentsil, et 10 aasta pärast ei ole kõige silmapaistvam finantsturul tegutseja pank, vaid keegi....

"Ja miski ei välista, et selle tegija emafirmaks on LHV," märkis Vanem.

Vanem tsiteeris ka oma ettekandes Techcrunch.com tegija Tom Goodwini ütlust: "Uber, the world’s largest taxi company, owns no vehicles. Facebook, the world’s most popular media owner, creates no content. Alibaba, the most valuable retailer, has no inventory. And Airbnb, the world’s largest accommodation provider, owns no real estate. Something interesting is happening". Vanem möönis, et see „interesting“ ei ole lihtsalt äppide arendamine. "See on reaalsete probleemide lahendamine ja finantssektoris tähendab see kiirust, mugavust ja emotsiooni".

Vanem tõi tuleviku finantssektori kohta välja järgmised punktid:

* Sularaha ei kao tavatarbimisest veel aastaid; samamoodi kaardimaksed (NFC-makse kaardiga on tavakasutuses 2016. aasta lõpuks, aga mitte veel massides)

* Kontorid ei kao ka kuskile; kontoris hakatakse lihtsalt „õigemaid“ asju tegema.

* Mobiiliga maksmine tuleb – early adopterid kahe aasta pärast, tavakasutuses viie aastaga.

* Blockchain (etc.) toob finantsteenustesse sisulise revolutsiooni – aga see võib natuke rohkem aega võtta.

      

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755