27. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekom lõi idufirmade inkubaatori

Eesti Telekom käivitab 28. augustil iduettevõtete inkubaatori Vunk Garage48, mille eesmärk on anda hoogu idufirmadele.

Ettevõte kingib kahele idufirmale algkapitaliks 10 000 eurot ja kuu pikkuse mentorprogrammi, ütles Eesti Telekomi uute äride juht Holger Haljand.

"Kuna meie fookus on Eesti kliendi teenindamisel, siis otsime partnerlust, et puhuda tuul globaalsete ettevõtete purjedesse, mille väärtus avalduks meie Eesti klientidele," kommenteeris Haljand.

Soovitused, mida arvestada oma ideele toetust otsides:

Kui suurt probleemi sa lahendad? Kas see on piisavalt suur, et luua olulist väärtust kliendile? Õnnestumiseks peab looma väärtust piisavale hulgale inimestele, et see tekitaks usku ka investoritele ja partneritele.

Valideeri-valideeri-valideeri! Selleks, et aru saada kui suurt väärtust sa lood, katseta oma ideed kliendi peal ja turul. Väikses seltskonnas võib tunduda probleem suur ja lahendus vägev, aga tegeliku teadmise ja kogemuse saab ainult turult. Täpsusta oma segment ja uuri neilt. Kui võimalik, siis proovi väikese prototüübi või kõige olulisema funktsionaalsusega, mis võiks kliendile korda minna.

Räägi oma ideest lihtsalt ja konkreetselt, nii klientidele kui võimalikele partneritele ja investoritele. Lihtsus on oluline ka siis, kui teed keerulist lahendust, sest kui klient esimese 30 sekundi jooksul väärtusest aru ei saa, siis ei ole tõenäiliselt võimalik seda laialdaselt müüa.

Kõige tähtsam on tiim ja tiimiliikmete kirg teha midagi suurt ja teha seda hästi. See on edu peamine alus. Kui sa ise oma tiimi ja ideesse ei usu, siis miks peaks klient, partner või investor seda tegema?

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755