Autor: Merlin Mägi • 4. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vajalikud IT-töötajad leiab Soomest

EAS kutsub Eestis tegutsevaid IT-ettevõtteid osalema oktoobrikuus toimuvatele värbamisüritustele Soome. Sealhulgas jätkatakse Soomes ja teistes sihtriikides algatuse “Work in Estonia” laiemat tutvustamist.

„Work in Estonia“ programmi juhi Karin Patuse hinnangul otsib Soomes täna tööd tuhandeid kõrgelt kvalifitseeritud IT-spetsialiste ja insenere. „Mitmed ettevõtted on hiljaaegu Soomes läbi viinud suuri koondamisi. Viimati teatas Microsoft, et koondab seal ca 2300 spetsialisti. See on aga võimalus Eesti ettevõtetele leida kvalifitseeritud IT-töötajaid Eestile väga lähedalt,“ selgitas Patune. Ta lisas, et sel sügisel toimub üle lahe mitmeid värbamisüritusi, kuhu Eesti ettevõtted on oodatud osalema.

„Meie osaleme Soome värbamisüritusel, sest otsime pidevalt uusi võimalusi parimate kandidaatide leidmiseks. Ühtlasi soovime näidata Soome IT-spetsialistidele, et pidevalt arenevas Eesti IT-valdkonnas on piisavalt väljakutseid. Usume, et tööjõu värbamine Soomest võib olla Eesti ettevõtete poolt kasutamata ressurss,“ ütles IT-spetsialistide värbamisettevõtte CTRL tegevjuht Anni-Bessie Kitt.

EAS ja Soome Töötukassa (TE-palvelut) korraldavad värbamisüritusi 6. oktoobril Turus, 7. oktoobril Tamperes ja 8. oktoobril Helsingis. Ettevõtetel on eelnevalt võimalus kasutada TE-palveluti abi ja teha eelotsingut, et leida oma vabadele töökohtadele sobivaid kandidaate TE-palveluti andmebaasis. Värbamisüritusel osalemine on ettevõttele tasuta, kanda tuleb vaid oma esindaja reisi- ja majutuskulud. Üritusele on vajalik eelregistreerimine hiljemalt 11. septembriks aadressil [email protected] või telefonil 56 64 0009.

Selle aasta aprillis avas EAS „Work in Estonia“ programmi, mille eesmärk on aidata Eestis tegutsevatel ettevõtetel värvata kõrgelt kvalifitseeritud välisspetsialiste kiiresti kasvavatesse majandussektoritesse. Selleks avati veebiportaal www.workinestonia.com, mis vahendab Eesti ettevõtete tööpakkumisi ja tutvustab Eestit kui atraktiivset töösihtriiki. Tänaseks on portaalis üleval ca 30 ettevõtte tööpakkumised ja mitmed ettevõtted on juba leidnud „Work in Estonia“ kaudu Soomest sobivaid tööotsijaid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755