9. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: anname põgenikele erandtingimustel internetti

Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm
Foto: Raigo Pajula
Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm palkaks Süüriast tulnud spetsialisti tööle nagu iga teisegi, rahvusest küsimust tegemata, muu hulgas on Eesti Telekom valmis pakkuma sõjapõgenikele erandtingimustel internetti, kirjutab Äripäev.

„Meie seisukohast on kõige olulisem kompetents,“ ütles ta töötajate valikut kommenteerides. Eesti Telekomis töötab tema sõnul juba praegu spetsialiste, kes on pärit eksootilistest maadest, seega tööle kandideerimisel rahvust ega seda, kas tegemist on pagulasega, ei vaadata. „Kui kellelgi on väärt kompetents siis me võtame ta lihtsalt tööle. Nii lihtne see ongi! Ausalt öeldes pole väga sümpaatne lahterdada,“ märkis Kalm.

Küll aga nentis ta, et kedagi päris algusest koolitama hakata oleks raske, sest IT ja telekomi ala nõuab väga spetsiifilisi teadmisi. Küll aga rõhutas ta, et kui IT ja telekomi kallakuga inimesi juhtub Eestisse sattuma, on Kalm valmis spetsialisti tööle võtma küll. „See võib ju täiesti võimalik olla, et nende inimeste seas on spetsialiste. Mingi baaspõhi peab olema,“ rõhutas Kalm.Ta lisas, et Süüria põgenike puhul oleks mõistlik tõmmata paralleele selle ajaga, kui eestlased ise olid sõjapõgenikud. Ettevõtjad võiksid tema hinnangul oma võimaluste ja eriala piires ka õla alla panna. Majutust võiks organiseerida riik, vallad. Infra- ja tugiteenustega saavad aidata ettevõtjad, kes võiks pakkuda oma teenuseid eritingimustel. Eesti Telekom saaks aidata telekomi- ja internetiteenusega. „Näiteks meie võiksime anda internetti erandtingimustel. Kas just päris tasuta, aga nendel inimestel on ju vaja klassikalisi infrateenuseid.“

Autor: Marta Jaakson, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755