11. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Garage48 arendab tehnoloogiaid inimkaubanduse vastu võitlemiseks

18-20. septembril toimub rahvusvaheline hackathon, kuhu Garage48 koostöös Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna ja Tallinna Ülikooliga kutsub IT valdkonna professionaale ja MTÜ-sid üles võitlema inimkaubanduse vastu.

48-tunnise arendusnädalavahetuse jooksul arendatakse innovatsioone alates rakendustest kuni veebipõhiste teenusteni välja, et likvideerida kaasaegne orjapidamine Euroopas ja mujal maailmas.. 

Tehnoloogia on olulisim võtmeroll lõpetamaks inimkaubanduse Euroopas ja teistes maades. Garage48 Trafficking in Persons arendusnädalavahetus tahab ergutada innovaatiliste lahenduste loomist, mis abistaksid inimkaubanduse ohvreid, katkestaksid kuritegelikke tarneahelaid või arendada innovatsioone, mis aitaksid ametivõimudel pidada kinni kriminaalsed organisatsioone, millest elatuvad miljonid kurjategijad üle maailma.USA suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine omab suuri ootusi eelseisvaks arendusnädalavahetuseks. “Inimkaubandus on kriitiline probleem, mis nõuab koostööd valitsuse, kodanikuühiskonna ja üksikisikutega. Eelseisev arendusnädalavahetus loob reaalseid lahendusi, mis aitavad tõkestada kaubitsemist, abistada ohvreid ja luua teadlikkust antud probleemi kohta.”“Oleme tänulikud kõikidele osalejatele, kes oma talendi ja teadmistega sellele pingutusele panustavad. Tervel USA Suursaatkonnal on hea meel teha koostööd Garage48-ga, mis on erinevate valdkondade spetsialiste kokku viies ning ideid reaalseteks tegudeks arendades end juba varasemalt tõestanud,” lisas ta.Täpsemat infot arendusnädalavahetuse kohta saate lugeda SIIT

Garage48 on rahvusvaheline arendusnädalavahetuste sari, mille eesmärk on arendada ideedest töötav prototüüp 48-tunnise intensiivse meeskonnatööna. Garage48 on alguse saanud 2010. aastal Eestis ning praeguseks on hackathone korraldatud neljal mandril ning aidanud luua 600+ töötavat prototüüpi, üle 20 eduka iduettevõtte ja inspireerinud 3000 osalejat.

Autor: Merlin Mägi, ITuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755