Autor: ITuudised.ee • 16. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia mobiiliäpiga saab maksta elektriarveid

Foto: www.energia.ee
Elektriarvete tasumine muutus septembrist tänu Eesti Energia mobiiliäpile lihtsamaks ja mugavamaks. Lisaks arve tasumisele on äpis võimalik näha käesoleva kuu arve saldot ning võrrelda varasemate kuude elektriarveid.

Eesti Energia kodukliendi ärijuht Taavi Pungas ütles, et tänaseks aastaga 18 000 kasutajat kogunud mobiiliäpil on nutiseadmete kasutamise trendi vaadates potentsiaal saada mõne aja pärast ettevõtte enim kasutatavaks teeninduskanaliks. "Arvestades, et üle poole eestimaalastest kasutab nutiseadmeid, on äpil Eesti Energia 500 000 kliendi hulgas vähemalt 250 000 potentsiaalset kasutajat," sõnas Pungas. Lisaks elektriarve tasumisele on kõigil koduklientidel võimalik äpi abil jälgida oma elektritarbimist nii kuu, päeva kui ka tunni lõikes ning leida seda analüüsides võimalusi, kuidas oma tarbimismustreid muuta ja seeläbi ka oma elektriarvet vähendada..

„Äpp annab kiire ülevaate sellest, missugune on olnud kliendi elektritarbimine erinevatel ajahetkedel. Kui klient saab oma tarbimist lihtsalt jälgida, on tal tõenäoliselt ka rohkem motivatsiooni seda vähendada,“ rääkis Taavi Pungas. „Elektritarbimist aitab tegelikult vähendada ka väiksemgi tarbimiskäitumise muutus, näiteks toa temperatuuri vähendamine kraadi võrra, pesu pesemine madalamal temperatuuril või toidu valmistamise lõppfaasis pliidi ja ahju väljalülitamine. Selliste lihtsate nippidega võib vähendada elektriarvet kuni 10%,“ lisas Pungas.Need kodukliendid, kelle elektriarvesti pole veel kauglugemisele üle viidud, saavad äpi abil lisaks arveldamisele oma elektrinäite teatada ja võivad jälgida oma detailset tarbimist e-teeninduses. Ühtlasi on äpist võimalik näha elektrilepinguga seotud infot ning igakuiselt uuenevaid soodsaid partnerpakkumisi.Eesti Energia mobiiliäppi saavad kasutada nii iPhone kui ka Androidi tarkvaraga nutiseadmete kasutajad.Rohkem infot saab lugeda siit

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755