Autor: ITuudised.ee • 21. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab suurim kodumaine küberjulgeolekuõppus

Foto: Raul Mee
Täna algab Tallinnas õppus KüberSiil 2015, mille käigus simuleeritakse ulatuslike küberintsidentide lahendamist. Riigi Infosüsteemi Amet on õppusele kaasanud üle kahekümne partneri Eesti riigiasutuste ja elutähtsaid teenuseid osutavate ettevõtete seast.

Õppuse juhi Lauri Luhti sõnul testitakse osalejate võimekust küberintsidente lahendada ning nende lahendamiseks kehtestatud protseduure.  Osalejad saavad oskusi ja kogemusi, kuidas kasutada ressursse ning teha koostööd intsidentide kiiremaks lahendamiseks.

Luhti hinnangul on õppus vajalik nii korraldajatele kui osalejatele, kuna Eesti julgeolek sõltub suuresti oskusest küberintsidentidega toime tulla."Ei saa eeldada, et suudame kõiki ründeid ja intsidente ära hoida. Seetõttu tuleb valmistuda ka nende tagajärgede lahendamiseks. Kahjulike tagajärgede vähendamiseks on oluline valmisolekut ning taasteplaanide toimivust testida,” ütles Luht.Riigi Infosüsteemi Amet vastutab ulatuslike küberintsidentidega kaasnevate hädaolukordade lahendamise eest Eestis.24. septembrini kestvat õppust jälgivad vaatlejad teistest Eesti riigiasutustest ning RIA partnerid välisriikidest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755