Autor: ITuudised.ee • 28. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti on mobiilse interneti kasutamises esimese kolme hulgas

Eesti on mobiilse interneti kasutamises esimese kolme hulgas.
Foto: EPA
Skandinaaviamaade ja Baltikumi riiklike regulaatorite põhjalik uuring mobiilsideturu käitumise kohta näitas, et mobiilse interneti kasutamine kasvab kiirelt kõikides riikides.

„Uuringu kohaselt kasutati mobiilset internetti 2014. aastal ühe elaniku kohta enim Soomes, teisel kohal oli Rootsi ja kolmandal Eesti. Kõige vähem kasutatakse mobiilset andmesidet Leedus,“ tegi Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu kokkuvõtte uuringu tulemustest.

Soomes ulatus mobiilse interneti kasutus kalendrikuus ühe elaniku kohta 2014. aastal 5 gigabaidini, Rootsis oli see näitaja üle 3 ja Eestis ligi 2,7 gigabaiti kuus. Leedus jäi mobiilse interneti kasutus 2014. aastal kõigest 0,5 gigabaidi juurde.

Mobiilse interneti kasutuse kasv on eriti kiire hüppe teinud enamikes Skandinaavia ja Balti riikides alates 2012. aastast. „Soomes on mahud kasvanud üle kolme korra, Eestis pea kolm korda ning Rootsis poole võrra,“ märkis Hiiepuu. „Tuues siia võrdlusnumbrid varem välja toodud riikide osas, siis 2012. aastal kasutati Soomes ja Rootsis mobiilset andmesidet elaniku kohta 1,5 gigabaiti ning Eestis 1 gigabait kuus.“

Andrus Hiiepuu sõnul on mobiilse andmeside kiirele kasvule kaasa aidanud tarbija vajaduste muutumine. „Kaks-kolm aastat tagasi kasutas tarbija mobiilset internetti veebis surfamiseks ja e-kirjade saatmiseks, täna on peamisteks vajadusteks pilt ja video. Need on oma olemuselt tunduvalt mahukamad ja vajavad suuremaid andmesidekiiruseid. Uue generatsiooni 4G internet seda kliendile ka pakub, tagades, et pildid avanevad hetkega ja videod laevad kiirelt,“ rääkis Hiiepuu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755