1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab üle-euroopaline programmeerimisnädal

Algab üle-euroopaline programmeerimisnädal.
Foto: Raul Mee
10.-18. oktoobril 2015 toimub kolmas üle-euroopaline programmeerimisnädal ehk Code Week, mille jooksul korraldatakse programmeerimis-üritusi nii lastele kui ka täiskasvanutele kõikjal Euroopas.

"Code Week pakub võimalusi nii noortele kui vanadele, poistele ja tüdrukutele, meestele ja naistele, et tutvuda tarkvaraga ning omandada selliseid oskusi nagu kommunikatsioon, koostöö tegemine, kriitiline mõtlemine ja loovus. Nii tänased kui ka tuleviku töökohad nõuavad just neid oskusi,“ on oma toetust avaldanud ka Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip. 

Igaühel on võimalus kaasa lüüa ELi programmeerimisnädala raames korraldatud üritustel. Tänaseks on Eestis registreeritud 17 programmeerimis-üritust Tallinnas, Tartus ja Pärnus. HITSA eestvedamisel toimub 14. oktoobril digiõppe päev, kus tehnoloogiaajakirjanik Hans Lõugas jagab näpunäiteid selle kohta, kuidas iseennast ja oma lähedasi nutiseadmete, arvutite ja internetiga seonduvate ohtude eest kaitsta. Kõik ELi programmeerimisnädala üritused on koondatud programmeerimisõppe-kaardile http://events.codeweek.eu/.

Et Eesti paistaks Euroopa programmeerimisõppe-kaardil veelgi paremini silma, kutsub HITSA kõiki IT-valdkonnas tegutsejaid korraldama 10.-18. oktoobril programmeerima innustavaid üritusi, mis on suunatud nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele.

Rohkem infot leiab siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755