Autor: ITuudised.ee • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaheksa Eesti idu said võimaluse investeeringuid kaasata

Eesti idufirmad tutvustasid investoritele oma äriideid
Foto: Priit Raamat
Täna toimus Tallinnas rahvusvaheline Seed Forum investorkonverents, kus osales kaheksa lootustandvat Eesti idufirmat ning era- ja institutsionaalsed investorid Eestist ja mujalt.

"Kogemus näitab, et keskmiselt on vaja ühel investori raha kaasaval ettevõttel rääkida 100 inimesega, et oma ärile riskikapitalisti tugi taha saada. Seed Forumi võlu on selles, et me toome korraga ühte ruumi kokku hulga investoreid ning ettevõte saab oma eelnevalt Seed Forumi koolitusel lihvitud sõnumi edastada hulgale valitud investoritele,“ ütles Seed Forum Eesti esindaja Rando Pärna. „Sellepärast ongi Seed Forum juba 15 aastat toiminud."

Seekordsel konverentsil astusid seitsme minuti pikkuse presentatsiooniga investorite ette: 

W2GO: Maailma esimene sotsiaalne ööelurakendus. 

Skillific: Mõõdab inimeste oskusi ja tööandjate oskusvajadusi ning neid võrreldes aidatakse igaühel leida kõige sobivama töö. Ka vastupidi – tööandja leiab hetkega kõige sobivamad töötajad, ilma et peaks läbi lugema sadu CVsid. 

Heating Master: Hübriidküttesüsteemid, mis kasutavad energiaallikana samaaegselt vett ja õhku või maad ja päikest.

Wolfprint 3D: Üks esimesi ettevõtteid maailmas, mis suudab ultrahelipildilt 3D mudeleid moodustada ning teeb koostööd erakliinikutega eelkõige Lääne-Euroopas, kes pakuvad ultraheli 3D teenus. 

LED Chemicals: Arendab ja toodab uudseid fosforiite LED rakendustele. Toodab kollaseid, rohelisi, oranže ja punaseid fosforiite, mis on kohandatud vastavalt klientide soovidele. 

Dentilink: Hambaarste ja hambalaboreid ühendav veebipõhine kauplemiskeskkond. 

Autolevi: Inimeselt inimesele autorent, mis aitab eraisikutel lihtsalt ja turvaliselt oma isiklikku autot välja rentida usaldusväärsetele inimestele. 

Varasemalt on Seed Forum programmist läbi käinud ning rahastajad leidnud mitmed edukad Eesti start-up ettevõtted, teiste seas ka Fits.me, CrabCAD, Surface Labs ning Sportlyzer. Seed Forum koolitusprogrammi investorkonverentsid toimuvad üle maailma 27 linnas ning osalejaid on rohkem kui 40st riigist.

Seed Forumi eesmärk on kokku viia finantseerimist vajavad startup ettevõtted ja investeerimisvõimalusi otsivad investorid. Seed Forumi esimene etapp toimus 18. septembril, kui idufirmad osalesid Seed Forumi esitlemise koolitusel, mille eesmärgiks oli välja sõeluda parimad start-up ettevõtted. Kaheksa lootustandvamat idufirmat pääsesid edasi investorkonverentsile, kus neil oli seitse minutit oma idee tutvustamiseks ning investorite leidmiseks nii meilt kui mujalt maailmast.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755