Autor: ITuudised.ee • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA valmistab ette ID-kaardi tarkvara kauguuenduse võimalust

RIA valmistab ette ID-kaardi tarkvara kauguuenduse võimalust.
Foto: Erik Prozes
Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) valmistab koostöös tarkvaratootjatega ette ID-kaardil olevate sertifikaatide ja tarkvara kauguuenduse võimalust.

RIA elektroonilise identiteedi valdkonna juhi Vallo Veinthali sõnul on kauguuendamise võimaluse loomine paratamatu, sest teisiti on raske tagada Eesti ID-kaardi koostoimimine pidevalt uuenevate operatsioonisüsteemide ja veebibrauseritega.

"Vajadus ilmnes, kui sai teatavaks, et Google hakkab 13. oktoobril avaldatavas Chrome-i versioonis rangemalt kontrollima sertifikaadi vastavust standardile," lausus Veinthal.

Eesti on palunud üleminekuaega kuus kuud, et uuendada ID-kaardi tarkvara ja sertifikaate, et need vastaksid standardile.

Valdkonnajuhi sõnul tuleb poole aasta jooksul luua võimalus avalduvaid koostoimehäireid parandada. Selleks tuleb teha muudatusi ID-kaardil ja selle haldusvahendil, mis on inimese arvutis.

"Nendele muudatustele tuleb teha turva-analüüs ja lahendusega kaasnevate riskide hindamine," sõnas Veinthal.

Antud uuendus ei puuduta mobiil-ID kasutajaid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755