8. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

4 kasulikku äppi vaimse tervise raviks

4 kasulikku äppi vaimse tervise raviks
Veebipoodide statistika näitab, et üha enam inimesi kasutab äppe vaimse tervise probleemidega hakkamasaamiseks.

Sellel aastal on valminud neli eestikeelset nutitelefoni äppi, mis on osutunud populaarseks abivahendiks vaimse tervise probleemide lahendamisel. Rakenduste allalaadimiste arv kokku on üle 1600 ning arv kasvab. Neli äppi on eelkõige mõeldud noortele ning nende teemad on valitud vastavalt enam levinud vaimse tervise probleemidele:

Ära tee! on eneseabi äpp, mis aitab enesevigastamise tungi vaigistada ning pinget lõõgastuse abil maandada. Äpp on spetsiaalselt välja töötatud noortele, kes tunnevad vajadust psühhoterapeudi toetavat häält kuulda hetkedel, mil teraapiaseanss on kaugel ning kellaaeg terapeudile helistamiseks ebasobiv. Just sellistel oma muremõtetega üksijäämise hetkedel tundub abi olevat kõige kaugem. Äpp aitab selle lähemale tuua.

Tee nii! on eneseabi äpp, mis sobib enesetapumõtete leevendamiseks ja ennetamiseks juhul, kui risk neid mõtteid teoks teha pole suur. Äpp pakub pika nimekirja meeldivatest tegevustest, mis võimaldavad tunda end elavana ja kogeda midagi positiivset just praeguses ajahetkes.

Deprest vabaks! on eneseabi äpp, mis aitab toime tulla kerge ja mõõduka depressiooniga. Depressiivsel inimesel on kalduvus näha maailma tumedamates värvides ning tõlgendada täiesti tavalisi olukordi endale ebasoodsate või isegi ohtlikena. Selline negatiivne mõttemuster hoiab inimest kinni depressiooni nõiaringis, millest väljuda aitab niisuguste mõtete kahtluse alla seadmine ning muutmine – asendamine positiivsemate mõtetega.

Une monitor on eneseabi äpp, mis aitab sul oma unemustrit ja une segajaid tundma õppida ning neid vajaduse korral muuta. Äpp töötab päeviku põhimõttel, kus saad ise teha iga päev sissekande oma une kohta ning vaadata, kuidas sinu unekvaliteet ajas muutub. Oma tunnetuslikke unekvaliteedi hinnanguid ajas muutumas nähes hakkad sa looma seoseid enda eluviisi valikute ja unemustri vahel. 

Rohkem infot saab lugeda siit.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755