Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 9. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise sai Briti aasta ettevõtjaks

TransferWise`i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.
Foto: Eiko Kink
TransferWise’i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann nimetati Suurbritannia aasta ettevõtjaks.

„See auhind on tervele meeskonnale suur saavutus. Meie kliendid säästavad praegu kuus üle 22 miljoni naela, aga me oleme alles selle teekonna alguses, et rahandusmaailm ausamaks muuta,“ ütles Käärmann pärast auhinna kättesaamist.

Žürii kiitis TransferWise’i lihtsat, ent samas silmapaistvat lähenemist sellele, kuidas harjumuspärane süsteem pea peale keerata. Auhinnaprogrammi sponsor Dave Hales ütles, et TransferWise avaldas žüriile muljet. „Neil on julge nägemus ja uuenduslik lähenemine ning nende tegevus esitab suure väljakutse finantsteenuste turule. Nad on hea näide ettevõtja hingest, mida on tegelikuult näha paljudes Briti uutes ettevõtetes. Nende kasv ja edu näitavad, mida siinsed ettevõtjad suudavad saavutada. Peame jätkuvalt TransferWise’i-suguseid ettevõtmisi julgustama ja toetama.“

Auhinnaga tunnustatakse noore ettevõtte liidreid, kes paistavad silma uuenduslikkuse, hea strateegia, visiooni ja majandustulemustega. Hinnatakse ka seda, kui palju tegemine ühiskonda laiemalt mõjutab. Auhinda annab välja Ernst & Young, kokku maailma 60 riigis.

Transferwise'i asutaja Kristo Käärmann saavutas Äripäeva värskes Rikaste TOPis esikoha, Taavet Hinrikus kolmas. Käärmanni vara väärtuseks arvestas Äripäev 234 miljonit eurot, Hinrikusel 211,7 miljonit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755