Autor: Mariliis Pinn • 20. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukas IT-äri: laheda vidina leiutamisest jääb väheks

Defendeci juht Jaanus Tamm näitab ühte seadet, mida ettevõte müüb Tadzikistani.
Foto: Raul Mee
Väga väike tegija, kes on leitanud laheda vidina, ei pruugi läbi lüüa, leiab Äripäeva IT-TOPis ühe enam käivet kasvatanud ettevõtte Defendec OÜ juht Jaanus Tamm.

IT-ettevõtte ainulaadsed detektorid, mis on paigaldatud Kagu-Eestisse Venemaa piirile, säästavad piirivalvureid kümnetest piiririkkumistega seotud valehäiretest ja aitavad tabata ebaseaduslikke piiriületajaid. Praeguseks on nende lahenduse kasutajaid üle ilma, Kariibi mere saartest Kaug-Idani.

Äripäeva küsimustele vastas Defendec OÜ tegevjuht Jaanus Tamm.

Defendec oli eelmisel aastal sektori kiiremaid käibekasvatajaid (2,2 mln eurose käibe juures 681 000 eurot kasumit). Mis on mulluse 2,13kordse käibekasvu allikad?

Eksport, eelkõige ikkagi eksport. Eestis on meil ainult üks klient – piirivalve. Aga ausalt öeldes on ekspordi kasvatamine väga keeruline, eriti meie sektoris tegutsedes. Eelmisel aastal maitsesime mitme aasta töövilju.

Pikemalt saate lugeda Äripäeva uudisteportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755