Autor: ITuudised.ee • 20. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prototroni sügiseses taotlusvoorus domineerisid roheideed

Prototroni tegevjuht Siim Lepisk.
15. oktoobril lõppenud Prototroni rahastu järjekordses taotlusvoorus esitati kokku 152 nutikat prototüübiideed, millest selgelt eristusid tugevad rohetehnoloogia lahendused.

“Kuigi rahastame kokku nelja valdkonna ideid, on varasemad voorud toonud valdavalt IKT ja elektroonikapõhiseid lahendusi. Seega on mul väga hea meel, et edasiviivad rohetehnoloogia lahendused võivad peagi esimeste prototüüpideni jõuda,“ rääkis rahastu tegevjuht Siim Lepisk. Tema sõnul on uue ja kasvava trendina lisandunud viimastesse voorudesse 3D printimisega seotud ideed. 

Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak avaldas heameelt, et taotlusvoorus on tugevad meeskonnad, kes kasutavad andmeanalüüsiks masinõpet, olgu see siis inimorganismi või meeskonnatöö tasandil.”

Järgmiseks lähevad kõik esitatud ideed eelhindamisele, seejärel valitakse oktoobri lõpuks välja TOP20 parimad meeskonnad.

Mentorkohtumiste käigus välja valitud tugevaimad meeskonnad kes saavad võimaluse oma ideed ekspertkogu ees kaitsta 13. novembril. Prototroni eksperkogu liikmed on Priit Alamäe (Nortal), Jaak Raie (Tehnopol), Robert Kitt (Swedbank), Jaanus Tamm (Defendec), Yrjö Ojasaar (Solon Partners), Andrus Oks (SmartCap), Margus Uudam (EstVCA) ja Madis Raukas (TTÜ).

Prototron on 2012. aastal Swedbanki, Tallinna Teaduspargi Tehnopol ja Tallinna Tehnikaülikooli asutatud rahastu, mille eesmärgiks on toetada alustavaid ettevõtjaid ja leiutajaid rahaliselt esimese töötava tootenäidise ehk prototüübi väljatöötamisel. Prototroni rahastule on senistes taotlusvoorudes esitatud kokku üle 1100 nutika idee, kokku on rahastatud 25 projekti enam kui 310 000 euro ulatuses. Prototron pärjati hiljutisel ettevõtlusgalal ka „Ettevõtluse edendaja 2015“ tiitliga. 

Autor: Juhan Lang, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755