Autor: ITuudised.ee • 21. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Dubai allkirjastasid e-riigi ja IKT-alase koostöö memorandumi

Peaminister Taavi Rõivas ja Araabia Ühendemiraatide kabinetiasjade minister Mohammad Abdullah Algergawi memorandumit allkirjastamas.
Foto: Ave Tampere
Peaminister Taavi Rõivas ja Araabia Ühendemiraatide kabinetiasjade minister Mohammad Abdullah Algergawi allkirjastasid 20. oktoobril Dubais e-riigi ja IKT-alase koostöö memorandumi.

“Eesti ja Dubai on maailma absoluutses tipus e-lahendustes,” ütles Rõivas kohtumisel šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoumiga ja avaldas lootust, et kaks riiki saavad teineteise kogemustest õppida ning leiavad ka koostöövõimalusi e-teenuste arendamisel.

Peaminsiter Rõivas ja šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum rõhutasid vajadust tihendada ka Eesti ja Araabia Ühendemiraatide poliitilisi ja majandussuhteid.

“IKT-alane koostöömemorandum loob head võimalused kogemuste ja teadmiste vahetamiseks valitsuste tasandil, kuid lihtsustab ka eesti ettevõtete sisenemist Dubai turule,” ütles Rõivas. Peaministrit saadab Dubais äridelegatsioon, kuhu kuulub ka mitu Eesti juhtivat IT-ettevõtet.

Peaminister Rõivas esines Eesti e-lahendusi ja ärikeskkonda tutvustava sõnavõtuga Lähis-Ida suurimal IKT-messil Gitex. Peaminister tutvus messil ka Dubai Smart Government lahendustega.

“Kui e-lahendustelt ja nende kasutamiselt on Eesti maailma tipus, siis kasutajamugavuse koha pealt on meil Dubailt väga palju õppida,” nentis Rõivas. Rõivase sõnul tuleks kindlasti uuendada Eesti e-teenuseid nagu näiteks eesti.ee keskkond, muutes neid intuitiivsemaks ja kasutajasõbralikumaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755