Autor: ITuudised.ee • 21. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestit hakkab katma kiire internetiühenduse baastaristu

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal.
Foto: Eiko Kink
Eesti on võtnud eesmärgiks tagada üle Eesti kiire interneti kättesaadavuse ja rajab selleks lairiba baasvõrgu, märkis majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

"Oleme tänaseks rajanud 4000 km ning lähiaastail on planeeritud rajada veel 2500 km kiiret interneti võrku," selgitas Michal. 

Kogu Eestit kattev baasvõrk on Michali sõnul plaanis valmis saada 2018. aastaks, mis annab piltlikult võimaluse teha oma igapäevast kontori- või koolitööd kõikjal Eestis ka liikudes. "Kui võrrelda, siis Euroopas oleme esimese viie hulgas oma mobiilise interneti kiirusega ja seejuures hinnalt kõige soodsamad. Tulevikus ongi oluline just ühenduse kvaliteet ja mobiilsus, seda peame ka silmas, kui loome taristu kiirete ja ülikiirete ühenduste võimaldamiseks,“ lisas Michal.

Tehnilise Järelevalve Ameti peadirektor Raigo Uukkivi sõnul on mobiilse interneti andmesidekiirused ja katvus tänaseks jõudnud väga heale tasemele. "Olenevalt lõppkasutaja vajadustest on see paljudel juhtudel fikseeritud ühendusele sobilik alternatiiv. Seega on viimase miili juurdepääsulahenduste loomisel mõistlik kasutada kombineeritult fiiberoptilise kaabli vedamist majapidamisse ja mobiilse andmeside lahenduste rajamist,“ selgitas Uukkivi.  

Baasvõrk on fiiberoptilistel kaablitel põhinev lairiba andmesidevõrk, mille kaudu viiakse kõikide Eesti majapidamisteni võimalus kasutada ülikiiret internetiühendust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755