Autor: ITuudised.ee • 27. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus tutvustatakse keeletehnoloogilisi IT-lahendusi

Tartu ülikooli bioinformaatika professor Jaak Vilo.
Foto: Raul Mee
29. ja 30. oktoobril toimub Tartus AHHAA keskuses Eesti keeletehnoloogia konverents, kus tutvustatakse vaba kasutusega keeletehnoloogilisi IT-lahendusi, mis on loodud nii kõne kui ka kirja töötlemiseks.

Eesti keeletehnoloogia programmi juhtkomitee esimehe, Tartu ülikooli bioinformaatika professori Jaak Vilo sõnul on konverentsi väärtuseks tervikliku ülevaate andmine eesti keele jaoks loodud keeletehnoloogilistest IT-lahendustest. Muuhulgas on kõne all nii kõnetöötluse kui ka kirjaliku teksti jaoks loodud vaba kasutusega tarkvarad ning keeleressursid.

Konverentsil esineb teiste hulgas Baltikumi suurima keeletehnoloogiafirma Tilde arendusdirektor Raivis Skadiņš. Ülevaate keeletehnoloogia trendidest tehisintellekti taustal annavad Tartu ülikooli keeletehnoloogia spetsialist Mare Koit ja Tartu ülikooli arvutilingvistika vanemteadur akadeemik Haldur Õim.

Rohkem infot saab lugeda siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755