Autor: ITuudised.ee • 29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti aitab Moldoval küberkaitseõppust korraldada

Küberõppuse avamine Moldovas, Michelle Iliev, Moldova valitsuse e-riigi keskusest ja Raul Rikk, e-riigi akadeemiast.
29. oktoobril viib E-riigi Akadeemia koostöös Moldova valitsuse E-riigi Keskuse ja Eesti ettevõttega Range Force Moldovas esmakordselt läbi tehnilise küberkaitse õppuse.

Õppuse eesmärgiks on suurendada Moldova organisatsioonide küberkaitse võimekust ja anda IT-spetsialistidele võimalus rünnakuga toimetulekut õppida.

"Üheks suuremaks probleemiks arenevates infoühiskondades on kogemustega tehniliste ekspertide puudus. Nimetatud õppus annab IT-spetsialistidele reaalse kogemuse, kuidas erinevate küberrünnetega toime tulla ja infoühiskonna usaldusväärsust tagada," ütles küberõppuse peakorraldaja ja E-riigi Akadeemia küberturvalisuse ekspert Raul Rikk.

Õppusel osaleb kuni 30 tipptasemel IT-spetsialisti Moldova riigiasutustest, ettevõtetest ja ülikoolidest, kellele antakse lahendada viis ülesannet. Võistluste stsenaariumiga saab tutvuda siin.

Küberõppuse stsenaariumi koostas ja platvormi ehitas Eesti ettevõte Range Force.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755