29. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hardi Meybaum enam ei küsi, vaid jagab raha

Hardi Meybaum
Foto: Fredy-Edwin Esse
Iduettevõtja kingad investori omade vastu vahetanud Hardi Meybaum otsib järgmist maailmamuutvat ideed ja püüab selle kõrvalt ka Eesti arengusse panustada.

Mõni nädal tagasi tuli teade, et ühe Eesti eduloo GrabCADi asutaja Hardi Meybaum lahkub ettevõtte juurest lõplikult ning asub tööle riskikapitalifirmasse Matrix Partners, mis oli GrabCADi suurim investor. Äripäevale antud intervjuus räägib Meybaum esimest korda, miks ta sellise otsuse tegi ja millised on tema edasised plaanid.

Alustame kõige värskemast uudisest – Te lahkusite GrabCADist ja läksite tööle riskikapitalifirmasse Matrix Partners. Kuidas see nii läks?

Kui me GrabCADi müüsime, siis mul oli kindel eesmärk jääda Stratasysi (GrabCADi emafirma – toim) edasi. Aga mis juhtus, oli see, et hakkasin aasta alguses ise tegema ingelinvesteeringuid ja nende ettevõtetega päris palju aega veetma. See oli hästi kihvt, tulid meelde GrabCADi alguspäevad, kus meil oli idee, mõned kasutajad, väike tiim ja siis oli vaja välja mõelda, kuidas maailma vallutada. Ma tundsin, et pigem tahaksin tegeleda fantastiliste ideede ja väikeste tiimidega, kes tahavad neid ideid ellu viia. Siis ma otsustasin, et tuleb Stratasysist edasi liikuda.

Kuna Matrix oli GrabCADi investor ja kõige suurem osanik müügi hetkel, siis ma õppisin Matrixit väga hästi tundma kogu GrabCADi ehitamise aja. Ja siis Matrix lähenes mulle osavalt ja küsis, et kas ma täiskohaga ei tahakski aidata ettevõtteid alustada, ja nii see läks.

Pikemalt saab lugeda Äripäeva veebist.

Autor: Kadri Põlendik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755