4. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco: pilveteenuste maht neljakordistub 2019. aastaks

Pilveteenuste maht neljakordistub 2019. aastaks.
Cisco viies iga-aastane Global Cloud Index prognoosib 2019. aastaks tarbitavate pilveteenuste aastase mahu kasvu 2,1 zettabaidilt (ZB) 8,6ni.

See tähendab pilveteenuste mahu neljakordistumist viie aasta jooksul alates 2014. aastast. Kiireneva tõusu  ja pilveteenustele ülemineku taga on eelkõige pilveteenuste suurenenud kasutamine mobiiltelefonides. Samuti on populaarsust kogumas ettevõtetele suunatud avalikud pilveteenused ja suurenenud töömahud privaatpilvedes.

Kui täna on personaalarvutites 73% andmemahtudest, siis aastal 2019 on juba 51% andmemahtudest väljaspool personaalarvuteid – nutitelefonides, tablettides ja M2M seadmetes.  Kuna salvestatud andmemahud on kasvamas, näeb Cisco ette suurenevat nõudlust tarbijatele suunatud pilvede järele ja nende laialdasemat kasutamist.

“Global Cloud Index näitab selgelt, et pilv on muutumas ülemaailmseks mainstream lahenduseks. Seda ilmestab meie prognoos, et viie aasta jooksul kasvab pilveteenuste maht igas maailma regioonis üle 30%. Ettevõtted ja valitsusorganisatsioonid on lõpetamas pilvede testfaase ning usaldavad pilve ka oma kriitilisi töökoormusi ja andmeid. Samal ajal on tavatarbijad juba harjunud igakülgse ja ööpäevaringse andmetele ja teenustele ligipääsuga. Kõik see kokku loob pilveteenuse pakkujatele tohutuid võimalusi, mis hakkavad tulevatel aastatel olulist rolli mängima sideteenuste pakkujate hulgas,” ütles Cisco Eesti juht Lauri Makke.

Tähtsamad faktid uuringust:

2019. aastaks suureneb iga-aastane andmekeskuste IP-põhine andmeliiklus 10,4 zettabaidini (aastal 2014. oli see 3,4 ZB)Pilveteenuste maht kasvab sealjuures 8,6 zettabaidini, moodustades 83% kogu andmekeskuste andmeliiklusest.Regiooniti on suurim pilveteenuste maht 2019. aastal Põhja-Ameerikas (3,6 ZB), sellele järgneb Aasia ja Vaikse ookeani piirkond (2,3 ZB) ning Lääne-Euroopa (1,5 ZB).

Mahtude võrdlus - 10,4 ZB on ekvivalentne:

144 triljoni tunni muusika striimimisegaVõrdne sellega, kui kõik 2019. aastal maailmas elavad inimesed striiimiksid muusikat 26 kuud järjest.26 triljoni tunni veebikonverentsidega, kus kasutatakse kaameratVõrdne sellega, kui kogu 2019. aasta tööjõud kasutaks 21 tundi päevas veebikonverentside lahendusi.6,8 triljoni online HD filmi vaatamisega1,2 triljoni tunni UHD video striiminguga

Cisco Global Cloud Index

Cisco Global Cloud Index raport loodi selleks, et hinnata globaalseid andmekeskuste ja pilveteenuste mahu muutusi ja trende. Raporti eesmärk on pakkuda lisainformatsiooni teiste uuringute kõrval, keskendudes enim teemadele, mis mõjutavad andmekeskusi ja pilvearhitektuure.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755